Regija
OŠ BARTOLA KAŠIĆA ERASMUS+ ODVEO U POLJSKU

Vinkovčani vidjeli i naopaku kuću, najdulju dasku, Baltik...
Objavljeno 23. studenog, 2021.
VINKOVCI - Učenici osmoga razreda OŠ Bartola Kašića Vinkovci sudjelovali su u prvoj mobilnoj aktivnosti u Poljskoj, u gradu Wejherowu, u pratnji profesorica engleskog jezika Gordane Maršić, likovne kulture Ene Janković Vidmar i hrvatskoga jezika Ivane Pervan.

Sudjelovali su u brojnim projektnim aktivnostima škole domaćina i interaktivnim radionicama za učitelje i učenike, zajedno s partnerskim školama zemalja sudionica projekta: Bugarske, Italije, Španjolske, Turske i Poljske.

U sklopu projektnih aktivnosti obišli su znamenitosti Wejherowa, gdje su bili i smješteni, od 15. do 19. studenoga, upoznali se s kulturom, jezikom, tradicijom i običajima njihove nacionalne manjine Kašuba, razgledali znamenitosti muzeja, jezgru grada te posjetili škole u Szemudu i sportsko-rekreacijski centar za učenike. Bili su na izletu u Gdansku, važnom kulturnom, gospodarskom, komunikacijskom i turističkom centru na ušću rijeke Visle, poznatom po nakitu od jantara i jednoj od najvažnijih luka Poljske. Posjetili su i staru jezgru grada, Europski centar solidarnosti, i divili se arhitekturi i uređenju grada na obali Baltika. Posljednjeg da obišli su selo Szymbark, muzej na otvorenom s drvenim kašupskim tradicionalnim kućama, atraktivnom naopakom kućom i najduljom daskom na svijetu te se vozili kolima koja su vukli konji na vidikovac. M.K.
Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

3

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad