Osijek
IN MEMORIAM - ŽELJKO PERKOVIĆ

Čovjek koji je zadužio osobe s invaliditetom
Objavljeno 23. studenog, 2021.
Omiljen među Osječanima, zafrkant kad to zahtijeva situacija, ali iznimno predan svome poslu predsjednika Saveza organizacija invalida Osječko-baranjske županije – takav je bio Željko Perković, koji je nakon duge i teške bolesti preminuo u 68. godini. U županijskom SOI-ju, koji je okupljao ukupno 16 udruga invalida, ne skrivaju tugu zbog njegova preranog odlaska.

- Bio je velik čovjek, požrtvovan u svome radu. Volio je ljude, a i ljudi su voljeli njega. Kad je posao u pitanju, ostvario je puno projekata, organizirao sportske susrete za osobe s invalidtetom, pružao podršku u radu udrugama i izvanistitucionalnom smještaju za djecu s teškoćama u razvoju. Brinuo se i o kvalitetnom organiziranju slobodnoga vremena za OSI i, jednom riječju, povećavao je integriranost osoba s invaliditetom u gradu Osijeku – rekla nam je Jadranka Knežević, tajnica Saveza i ovlaštena osoba za zastupanje predsjednika. Perković je, kaže nadalje, nastojao poboljšati kvalitetu u zajednici umjetničkim radionicama i javnim tribinama, a zauzimao se i za pravične zakonske regulative korisnika.

Otkako je došao na mjesto predsjednika SOI-ja Osječko-baranjske županije, 2011., Perković je bio neizostavan sudionik brojnih gradskih događaja, bez obzira na to jesu li bili vezani uz posao koji obavlja. Njegova galerija na društvenoj mreži Facebook prepuna je fotografija s brojnim poznatim i manje poznatim Osječanima. Bio je viđen na gotovo svim manifestacijama, a jedna od najdražih bila mu je Sajam antikviteta, koji je redovito posjećivao, iz mjeseca u mjesec. Uživao bi i u raznim gastromanifestacijama, poput fišijade u spomen na Gezu Gudlina, ali i na brojnim drugim. Moglo ga se vidjeti i na kulturnim događajima, a posebno je volio galerije. Nerijetko bi svojom dojmljivom pojavom bio zanimljiv fotografima, čak i tijekom obične šetnje ulicom. Specifičan humor, prepoznatljivi brkovi kao Perkovićev zaštitni znak, iza kojih je nerijetko bio nevidljivi smiješak, kao i umijeće kojim je okupljao prijatelje i kolege oko sebe, svakako će nedostajati ne samo njegovoj obitelji i najbližim prijateljima nego i građanima koji su ga poznavali samo iz viđenja.

Posljednji ispraćaj Željka Perkovića bit će u četvrtak, 25. studenoga, u 13.20 na Novogradskome groblju. M. Mihelić
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike