Mozaik
LADO I ŚLĄSK NASTUPAJU U SKLOPU PROJEKTA FOLK_LIKE IT

Hrvatski i poljski ansambl danas u Slavonskom Brodu
Objavljeno 24. studenog, 2021.
Ansambl LADO očekuje drugi ovogodišnji susret s umjetnicima poljskog folklornog ansambla ŚLĄSK koji će se održati 24. studenoga u Kazališno-koncertnoj dvorani "Ivana Brlić-Mažuranić" u Slavonskom Brodu u 19.30. Koncert će otvoriti LADO koreografijom Zvonimira Ljevakovića "Prigorski plesovi" nakon čega pozornicu prepušta umjetnicima iz Poljske koji će izvesti folklorne plesove i pjesme iz svoje zemlje.

- Iznimno nas veseli suradnja s kolegama profesionalcima iz ansambla ŚLĄSK, kao i činjenica da je koncert u Slavonskom Brodu drugi zajednički nastup ova dva nacionalna ansambla u godinu dana. Ovakvi zajednički koncerti poseban su doživljaj ne samo za publiku već i za umjetnike - rekao je umjetnički voditelj Ansambla LADO Krunoslav Šokac. Program se održava u sklopu projekta FOLK_ Like it - najnovijeg projekta jedne od najvećih poljskih kulturnih institucija - Ansambla pjesama i plesa Stanisława Hadyne ŚLĄSK.

Ulaznice za 70 kuna na dan koncerta mogu se kupiti u dvorani od 9 do 12 sati te sat vremena prije početka koncerta. Ulazak je moguć uz predočenje EU digitalne COVID potvrde. U foajeu dvorane bit će postavljena izložba poljskih narodnih nošnji. T.K.
Možda ste propustili...

IVAN RADIĆ POTPISAO UGOVOR S ORGANIZATORIMA

Ponosni smo što će upravo Osijek biti domaćin Porina

PO 3 NOMINACIJE ZA SAG AWARDS ZA "HOUSE OF GUCCI" I "THE POWER OF DOG"

Favoriti filmovi Scotta i Campion

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MLADI GLAZBENIK OPJEVAO SVOJE SELO

Darko Lukić snimio je pravu himnu Bošnjaka

2

U POVODU 40 GODINA KARIJERE GORANA BARETA & MAJKI

18 hitova rock-velikana od sada i na dvostrukom vinilu

3

MRLEE & IVANESKY IMAJU NOVI SINGL

I Prlja na "Tvoje su
priče Eiffelov toranj"