Sport
CRNA SERIJA JOŠ TRAJE

Dobili su u Gorici tri četvrtine, ali poraz nisu izbjegli
Objavljeno 23. studenog, 2021.
Vidljivo je da u momčadi Marka Mandića, osim iskustva, nedostaje igrač s liderskim obilježjima

Vratili su se osječki košarkaši praznih ruku iz Gorice, gdje su u sklopu 11. kola HT Premijer lige doživjeli poraz (70:82). To je već peti uzastopni, ukupno sedmi za momčad Marka Mandića, koja je u negativnoj seriji sada već više od mjesec dana.



Nije Vrijednosnicama Osijek u prilog išlo ni to što su u Gorici tri četvrtine riješile u svoju korist. Brokeri su do odlaska na odmor djelovali kao da bi mogli napraviti dobar posao na teškom gostovanju, ali poslije povratka na parket nakon predaha to kao da više nije bila ista momčad. Treća četvrtina bila je apsolutno u znaku domaćina, koji je za deset minuta srušio sve ono što je osječki sastav strpljivo i teškom mukom gradio u prethodnih 20.

- Dobili smo tri četvrtine, a izgubili smo utakmicu, onda se jasno može zamisliti kako smo odradili onu u kojoj je domaćin riješio pitanje pobjednika. Nije prvi put da smo nakon dobrog dijela upali u crnu rupu, iz koje ne možemo pronaći izlaz. Imali smo ove sezone sličnu situaciju kod Cedevite Junior, pa i kod Zadra, kada smo također bolje odradili prvo poluvrijeme od nastavka. U Gorici se nismo prilagodili na pojačanu agresivnost domaćina, koji je i napadački proradio. Čim su vezali dvije trice, uvukla se još i dodatna nervoza. Vidljivo je da nam nedostaje iskustvo, kao i lider, nemamo nekoga tko bi povukao pravi potez kada nastupi krizna situacija. U ovoj smo primili 35 poena za četvrtinu, iz plusa završili na zaostatku od 20 poena. Do kraja smo smanjili zaostatak, Gorica nam je u posljednjoj četvrtini čak ubacila samo sedam poena, ali nije to utjeha, kada smo prije toga inkasirali brojku koju nismo smjeli - kaže trener Mandić, koji traži način kako bi od svoje momčadi dobio napokon jednu kontinuirano kvalitetnu partiju, primjerice onakvu kakve su Vrijednosnice Osijek pokazale na otvaranju sezone. Tada su se upisale dvije pobjede (Sonik Puntamika, Zabok), koje su dale dobar zamah, te su srušile sve one prognoze koje su Brokere svrstavale među najlošije momčad elitnog razreda. Ipak, u nastavku nije bilo previše razloga za slavlje, nakon dobrog starta stigla je još samo minimalna domaća pobjeda protiv Furnira, a potom se ušlo u sušno razdoblje, za koje ne bi bilo dobro da još potraje.

U prvenstvu je sada dvotjedna stanka zbog obveza naše reprezentacije u kvalifikacijama za SP, a Vrijednosnice Osijek iskoristit će je za rekuperaciju te pripremu za dvoboj protiv Šibenke, koja u ponedjeljak stiže u Gradski vrt. Riječ je o zaostalom susretu 8. kola, derbiju začelja u kojem bodovi imaju dodatnu i onu vrijednost. Stoga vjerujemo da će Mandićeva momčad pronaći način kako prekinuti ovu negativnu seriju koja već (pre)dugo traje. Ima šest dana mira za dobru pripremu.



Nino Benčina
5

poraza u nizu otvarili su košarkaši s Drave u HT Premijer ligi, a mogu se dodati i još dva iz ABA 2 lige

NEPOZNAT DATUM OSMINE FINALA KUPA
U planu je da se za vrijeme prvenstvene stanke odigraju utakmice osmine finala Kupa Krešiir Ćosić. Odgoditi se mogu samo oni susreti u kojem neki od klubova daje svog člana u reprezentativnoj akciji, a među tim klubovima je i onaj koji bi trebao odmjeriti snage s Vrijednosnicama Osijek. Stoga se ne zna kada će Brokeri kod Cedevite Junior u Zagrebu pokušati izvaditi vizu za svoj prvi završni turnir ovog natjecanja. Inače, Final Eight je u veljači slijedeće godine, a do tada se moraju odraditi obveze osmine finala.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike