Osijek
ZAJEDNIČKA ORGANIZACIJA GRADA I TZ-A

Pripreme, koroni usprkos, za Advent
Objavljeno 23. studenog, 2021.
U ponedjeljak je istekao rok za iskazivanje interesa za zakup kućica tijekom manifestacije Advent u Osijeku, koji organizira Turistička zajednica grada Osijeka, a još do sutra je otvoren javni poziva Grada Osijeka također za iskazivanje interesa za postavljanje adventskih pokretnih naprava, kućica, ali ispred ugostiteljskih objekata. Grad Osijek daje na korištenje površine javne namjene, bez naknade (!), do maksimalno 10 "kvadrata" ispred ugostiteljskih objekata u kojima pravne osobe i obrti obavljaju ugostiteljsku djelatnost. Kućice se mogu koristiti isključivo za pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka, a korištenje javnih površina bit će omogućeno tijekom prosinca za vrijeme trajanja manifestacije Advent.

"Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka zajednički organiziraju Advent i planski objavljuju oba javna poziva koja su dio cjelovitog koncepta Adventa u Osijeku", odgovaraju na naš upit iz Grada Osijeka vezano uz njihov natječaj, te dodaju kako je ključno odgovoriti izazovu pandemijskog vremena "u kojem se nalazimo, stoga smo i koncept Adventa prilagodili uvjetima na terenu".

Jasno je naime da je zbog ponovnog pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj, ali i u brojnim zemljama EU-a, u kojima se uvode i strože mjere, organizatorima teško sa sigurnošću najaviti kako će Adventa doista i biti.

No isto tako izvjesno je da se od Adventa ne odustaje unaprijed. Premda iz Grada i TZ-a za sada ne otkrivaju previše, izvjesno je da će i ovogodišnji Advent biti na tragu prošlogodišnjeg. A to je na više lokacija, ne previše međusobno udaljenih, ali dovoljno da se izbjegne masovno okupljanje. Osijek je prošle godine imao "adventiranje", kako bi se spriječilo okupljanje i gužva, ali ipak omogućila čarolija, prošlogodišnja manifestacija pretvorena je u prolazak, a ne zadržavanje. "Nije stajanje, nego kretnja - nije mjesto, nego šetnja", i to šetnja kroz više od deset lokacija u gradu na Dravi.

I sada se jamačno razmišlja o više lokacija, dokaz tome je upravo i ovaj poziv iz gradske uprave. No da će sve to ipak imati zajednički smisao dokaz je što je način uređivanja ugostiteljskih kućica i prostora oko njih u nadležnosti TZ-a Grada Osijeka. D.Kuštro
Možda ste propustili...

ZATVOREN MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI

Građa je na sigurnome, izložbe u podstanarstvu

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

Najčitanije iz rubrike