Mozaik
PAR IZ SHOWA "ZVIJEZDE PJEVAJU"

Ashley i Bojan snimili videospot u Baranji
Objavljeno 23. studenog, 2021.
Radili smo to na način da nismo unaprijed izabrali mjesta na koje idemo, već smo ih birali usput, iz automobila, kaže Bojan

Sve je više poznatih osoba koje baranjske ‘‘prirodne resurse‘‘ žele upotrijebiti kako bi, primjerice, snimile spot, pokoji dokumentarac ili čak ‘‘pravi‘‘ film, odnosno koje bi samo bile na fotografiji na nekoj od ovdašnjih lokacija. Lijepa je to promocija Baranje i njezinih restorana, smještajnih kapaciteta, sakralnih objekata, dvoraca, mjesta za lov i ribolov te predivnih pejzaža koji su tijekom jeseni obojeni najljepšim prirodnim bojama.



Vrhunski uradak


Kraj između Dunava, Drave i Mađarske za snimanje spota izabrali su tako Bojan Jambrošić i Ashley Colburn. Nisu tražili ‘‘znamenita‘‘ mjesta, već nešto neodređeno. I uspjeli u tome.

- Snimamo spot za našu pjesmu "Nebo zna" koju smo snimili početkom ove godine. Zbog situacije s pandemijom Ashley nije bila često u Hrvatskoj, pa sada kada je došla odlučili smo ‘‘odraditi zaostatke‘‘ - priča Jambrošić, ističući kako su u Baranju došli na njezino inzistiranje. Kaže kako mu je rekla da je u Baranji lijepo i kako upravo u njoj moramo snimiti spot.

- Sjeli smo u automobil i došli. Snimali smo tri dana i uhvatili pregršt prekrasnih kadrova. Radili smo to na način da nismo unaprijed izabrali mjesta na koje idemo, već smo ih birali usput, iz automobila. Tamo gdje nam se svidjelo, stali smo, izišli i snimali. Bilo je odlično - nastavlja Jambrošić, dodavši kako su u ekipi bili i vrhunski snimatelji koje Ashley angažira prilikom snimanja svojih dokumentaraca, što jamči vrhunski uradak. Priznaje kako do sada nije bio u Baranji, što smatra velikom pogreškom. Ispravit će je povratkom u nju, možda eventualnim nastupom na nekoj od baranjskih manifestacija. Raduje ga što protekla tri dana nije bilo naporno, kako zna biti na snimanjima.

- Sve je prošlo opušteno i teklo glatko. Primjerice, zamislili smo kako bi u spotu dobro došlo maglovito jutro. Otišli smo u Draž i snimili vrhunske maglovite kadrove na tamošnjoj plaži - opisuje. Slično razmišlja i Ashley, koja se s Jambrošićem upoznala na HTV-ovu showu "Zvijezde pjevaju". Zajedno su snimili već dvije pjesme. Ta 33-godišnja producentica široj je javnosti poznata po svojim putopisnim turističkim dokumentarnim filmovima. Toliko je zavoljela Hrvatsku da je u Istri kupila kuću te naučila hrvatski. Podsjetimo, ljubav prema Hrvatskoj pretočila je u dokumentarac ‘‘Wow Croatia‘‘ za koji je dobila prestižnu nagradu Emmy.

Prelijepa u jesen


- U Baranji sam bila prije i oduševila me je, kao i cijela Hrvatska - kaže Ashley, podsjećajući kako u Hrvatsku dolazi već deset godina te kako je u sklopu serijala "Čudesna Hrvatska" jednu epizodu snimala u Slavoniji i Baranji.

Ashley dodaje kako je nakon izbijanja pandemije živjela u rodnom San Diegu te kako je sretna što se konačno vratila i što može biti ovdje.

- Sigurno ću ostati duže i uživati radeći. U Baranji mi se strašno sviđa. Prelijepa je u jesen i upravo to pričam mojim sunarodnjacima. Ovdje je odlična atmosfera, ukusna hrana i odlično vino - kaže, ističući kako joj je najbolje vino crni cuve Josić, pa je i to jedan od razloga zašto je sastanak s nama i predstavnicima TZ Baranje dogovorila upravo u Vinariji Josić smještenoj u zmajevačkom Katoličkom surduku. Oduševljena je ribljim paprikašem i, normalno, kulenom.

- Svinjetina mi nije ništa nepoznato. Moj otac kod San Diega ima veliku farmu svinja, tako da je svinjetina često na našem stolu - objašnjava. Tvrdi kako je agroturizam ono što Baranja mora iskoristiti i promovirati ga zajedno s ostalim turističkim granama karakterističnima za kontinent. Premijeru pjesme Nebo zna i spota snimanog na nekoliko baranjskih lokacija planira odmah nakon Nove godine jer istovremeno radi na novom božićnom albumu s deset pjesama koji je sniman u Nashwillu.



Ivica Getto
odlična
ATMOSFERA,

HRANA,

ALI I VINO

Možda ste propustili...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

Najčitanije iz rubrike