Crna kronika
TROJKA OSUMNJIČENA ZA OSAM KAZNENIH DJELA

Krali liturgijsko posuđe za hostije, aute i milodare
Objavljeno 22. studenog, 2021.
Trojicu muškaraca u dobi od 19, 21 i 32 godine policija je osumnjičila za šest krađa i dva oštećenja tuđe stvari na području Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Vrpolja. Najmlađi od trojice kazneno prijavljenih, 19-godišnjak, sumnjiči se za krađu automobila i oštećenje još dva vozila. On je 6. studenoga, u 2.25 sati, u Slavonskom Brodu s parkirališta ispred zgrade u Ulici Josipa Juraja Strossmayera ukrao automobil koji je vlasnik ostavio otključanog. Pri izlasku s parkirališta oštetio je dva automobila, odvezao se i ostavio ukradeni i oštećeni automobil na raskrižju Zrinske i Kovačićeve ulice, koji su ubrzo pronašli policajci i vratili vlasniku. Također je utvrđeno da je 19-godišnjak iz automobila ukrao novčanik 31-godišnjaka s osobnim dokumentima i manjom količinom novca te je i on vraćen vlasniku. Kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu te je o lopovluku obaviješten Centar za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu. Pokazalo se da je mladić iste noći, u Ulici Andrije Štampara, iz automobila ukrao dvije električne cigarete 41-godišnjaka.

Tridesetdvogodišnjak je osumnjičen za provale u dva ugostiteljska objekta i krađe u crkvi. Naime, 32-godišnjaka se sumnjiči da je 12. studenoga, tijekom dana u Novoj Gradiški ušao u crkvu, provalio u dvije kutije i ukrao neutvrđenu količinu novca odnosno milodara te je iz sakristije ukrao i dva liturgijska komada posuđa za hostije. Noć kasnije provalio je u dva ugostiteljska objekta na području Nove Gradiške iz kojih je ukrao nekoliko tisuća kuna i 114 kutija raznih cigareta. Sudac istrage Županijskog suda Slavonski Brod odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor.

U Postaji granične policije Vrpolje policajci su kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom utvrdili da je on u drugoj polovini rujna pokušao provaliti u ugostiteljski objekt koji je zatvoren duže vrijeme, na području Vrpolja, oštetivši ulazna vrata. Tada nije ništa ukrao, no vratio se u isti lokal i 18. listopada, provalio vrata i i ukrao više boca bezalkoholnog i alkoholnog pića te dva zvučnika koja je poslije prodao za nekoliko stotina kuna.

S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike