Regija
PROGRAM ZA MOTIVACIJU I EDUKACIJU PODUZETNIKA

ViP Startup Mreža: Devet timova predstavlja ideje
Objavljeno 22. studenog, 2021.
U projektu Mreže inkubatora VPŽ-a i Županije je i nagradni fond od 100.000 kn

Ovog će se tjedna održati finalni Demo Day programa ViP Startup Mreža, projekta u organizaciji Mreže inkubatora Virovitičko-podravske županije i Virovitičko-podravske županije, kroz koji će se podijeliti 100 tisuća kuna nagradnog fonda najboljim ViP startup poduzetnicima, a od čega će 20 tisuća kuna pripasti pobjedniku, 10 tisuća drugoplasiranom, a onima na sljedeća četiri mjesta po 5000 kuna. Polovina od predviđene svote, odnosno 50 tisuća kuna, pripast će najboljem studentskom ViP startupu. Proglašenje najboljih bit će u petak, 26. studenoga, od 13 sati u dvorani Tehnološko-inovacijskog centra u Virovitici.



- Ovo je projekt koji su pokrenuli Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije i Virovitičko-podravska županija kako bi se potaknula poduzetnička aktivnost našeg područja. Virovitičko-podravska županija konstantno ulaže u stvaranje bolje poduzetničke klime nizom svojih projekata. Prvi poduzetnički inkubator koji smo napravili niknuo je u Virovitici 2013. godine i već nakon šest mjeseci bio je potpuno popunjen. I tada i danas Županija poduzetnicima, posebno početnicima, daje vjetar u leđa potpuno im financirajući smještaj u poduzetničkim inkubatorima, čime omogućuje i kvalitetniji rad. Svaku novu poduzetničku ideju ili inicijativu Virovitičko-podravska županija podržavala je i podržavat će ubuduće kako bi se mladi, kao i poduzetnici početnici, lakše snašli na tržištu rada. To je njima naš vjetar u leđa, a projektom Vip Startup Mreža naš je cilj poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Cilj programa bio je motivirati i educirati mlade i poduzetnike početnike popularizacijom tehnološkog i startup poduzetništva preko edukacijskih radionica te mentorirati startup timove do izlaska na tržište. Program je namijenjen svim fizičkim osobama/ timovima i postojećim poduzetnicima početnicima (ne stariji od tri godine).

Projekt ViP Startup Mreža prvi je predakceleracijski program koji je, nakon dva mjeseca edukacija, mentoriranja i razvoja startup ideja, ušao u završnu fazu. Za prvu generaciju programa pristiglo je jedanaest prijava, odabrano je deset timova, a program je uspješno završilo njih devet.



STORTECH

Robert Panijan tvorac je inovativne All in one platforme pod nazivom STORTECH. Radi se o prvoj domaćoj platformi za izgradnju web-stranica i web-trgovina s visokim performansama i mogućnostima. STORTECH nudi čitav ekosustav aplikacija, predložaka, dodataka i prodajnih/marketinških alata. Korisnicima, također, omogućuje jednostavnu i brzu digitalizaciju poslovanja.



BonApp

Iza BonAppa stoji Karmelo Domović s idejom plasiranja mobilne aplikacije preko koje gosti ugostiteljskih objekata mogu samostalno naručiti ponudu unutar ugostiteljskog objekta. Aplikacija sadrži kompletnu digitalnu ponudu jela ili usluge. Gosti imaju mogućnost narudžbe ili dostave bez čekanja na osoblje za usluživanje. BonApp mobilnu aplikaciju mogu koristiti hoteli, izletišta, seoski turizmi, tvrtke i OPG-ovi koji žele ponudu svojih proizvoda ili usluga smjestiti na digitalni kanal prodaje te osigurati izlaz na tržište, veću prodaju i promet, doseg do novih i postojećih potrošača.



Izi Biz

Izi Biz rješava problem paušalnih obrtnika i nedostupnosti svih bitnih podataka za njihovo poslovanje. Trenutačno stanje tih podataka vrlo je nepregledno zbog propisa koji se često mijenjaju, a mnogi obrtnici i ne stignu pratiti učestale promjene. Ivan Moslavac i Mirjana Moslavac osmislili su aplikaciju koja će olakšati izdavanje računa, knjiženje i predavanje završnih izvješća.



Stiroporko

Stiroporko je brend iza kojeg se krije Dalibor Puhanić, a nudi izradu personaliziranih darova za razna događanja poput krštenja, rođendana, vjenčanja i slično. Svakom kupcu pristupa individualno te rješava problem izbora darova za drage osobe. U izradi personaliziranih proizvoda koristi se najnovijim tehnologijama CNC strojeva.



Čoko Pizza

Za sve ljubitelje čokolade i pizze Jasmina Petrović osmislila je rješenje pod nazivom Čoko Pizza. Riječ je o čokoladnom proizvodu koji rješava sve potrebe nepca. Namijenjen je za razna društvena okupljanja, druženja, zabave, degustacije, degustiranje, darivanja.



Express Print

Express Print je ideja koja stoji iza Matee Barnaki i Sare-Patricije Rozman. Potaknute problemom printanja s kojim se često susreću studenti, pronašle su rješenje. Njihovim samoposlužnim automatima pružili bi im uslugu printanja na brz, jednostavan i cjenovno pristupačan način. Plaćanje usluge izvršavalo bi se beskontaktno. Cilj je ove poduzetničke ideje zadovoljiti potrebe studenata kojima je usluga printanja potrebna od 0 do 24 te je uz to pristupačna cjenovno i lokacijski.



Prirodni sokovi

Matija Škrinjar proizvodi prirodne sokove od voća i povrća bez dodataka aditiva, konzervansa i šećera te s njima želi izići na tržište. Njegovi sokovi sadrže sve prirodne vitamine i nutrijente potrebne za svakodnevno funkcioniranje organizma, a vrlo korisnim pokazali su se i u podizanju imuniteta organizma.



Boho Home

Ideju izrade ljuljački i šatora od organskih materijala dobila je Marijana Hečimović te ubrzo krenula i u njezinu realizaciju. Proizvodi su namijenjeni za kućnu uporabu i napravljeni su od visokokvalitetnih organskih materijala te sadržavaju antialergijsko punjenje protiv prašine i grinja, a mogu ih koristiti djeca i odrasli.



Fotografija na kotačima "Blic"

Fotografija na kotačima ideja je Ive Adamović i Ivone Pilekić koja omogućava korisnicima čuvanje uspomena te jednostavnu i brzu izradu fotografija. S obzirom na razvoj tehnologije, ljudi sve manje izrađuju fotografije te ih pohranjuju na svoje pametne uređaje. Začetnice ove ideje žele potaknuti korisnike na razvijanje fotografija kako bi uspomene trajale zauvijek. Osim što pružaju mogućnost zabavnog fotografiranja, kućicu za fotografiranje moguće je i iznajmiti ili koristiti za izradu fotografija za dokumente.

9

timova završilo je program. Prijavilo ih se 11, a odabrano je njih deset

Možda ste propustili...

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike