Sport
RUKOMETNA NATJECANJA

U Našice prije Logrono La Rioje stižu Sesvete
Objavljeno 20. studenog, 2021.
U Paket24 Premijer lige za rukometaše predstoji nam deseto kolo. Nakon poraza u Velenju u utorak (24:28), rukometaši NEXE-a nastavljaju i dalje u ritmu subota - utorak. Slijedi im sada obveza u hrvatskom prvenstvu. U 10. kolu Lige B NEXE će u subotu u 19 sati dočekati Sesvete. Podsjetimo, u prethodnih devet susreta NEXE je ostvario stopostotan učinak, a između ostalog slavili su i na gostovanju kod Sesveta. S pobjedničkim štihom žele u utorak u 4. kolu C skupine Europske lige u Našicama dočekati španjolski Logrono La Rioju. Taj susret, koji će se u utorak također igrati u našičkoj dvorani Osnovne škole Kralja Tomislava, također počinje u 20.45.

U Ligi A rukometaši Spačve-Vinkovci pobjedom u Karlovcu odmaknuli su od začelja. Slijedi im sada pokušaj domaće potvrde bodova osvojenih u Karlovcu. U dvorani Osnovne škole Bartola Kašića danas, također s početkom u 19 sati, gostuje zagrebačka Dubrava. Zanimljivo, Spačva je prve ovosezonske bodove osvojila upravo protiv Dubrave na gostovanju u tom poznatom zagrebačkom kvartu. Pobjedom bi ne samo preskočili današnjeg suparnika nego bi ušli u borbu za pozicije koje vode u Ligu za prvaka.

U prvoj hrvatskoj ligi "Sjever" na rasporedu je deseto kolo. Nažalost, proteklo deveto kolo nije bilo kompletno, a razloge odgode tri utakmice možemo lako pretpostaviti. Tako je u desetom kolu već odgođeno gostovanje rukometaša Đakova kod Dugog Sela. Vodeći Osijek želi zadržati "pogled s vrha" i nakon današnjeg gostovanja kod Čakovca. Riječ je o srazu dvije momčadi koje su nekada vodile veliku borbu za "mjesto do Zagreba" u elitnom rukometnom natjecanju. Današnji susret u Čakovcu u drugom po rangu muškom klupskom natjecanju u Hrvatskoj, počinje u 17.30 sati. Sa zanimanjem će se pratiti i današnji susret u Požegi (18 sati) gdje domaća trenutačno trećeplasirana momčad sa samo bodom manje od Osijeka, dočekuje KTC. Križevčani su trenutačno na drugom mjestu s istim brojem bodova kao i Osijek. Rukometaši Viro Virovitice u nedjelju (16 sati) gosti su zagrebačkog Metalca. K.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike