Tehno
TEST: ELECTROLUX PI92-6DGM PURE I9.2

Vrhunske mogućnosti i beskompromisni rezultati usisavanja
Objavljeno 5. studenog, 2021.
Wellbeing aplikacija omogućava upravljanje robotskim usisavačima i još nekim uređajima

Ponuda robotskih usisavača današnjih je dana zaista bogata. Prosječnom kupcu zasigurno se i teško snaći u velikoj ponudi različitih modela, ali i različitih cjenovnih razreda. Pure i9.2, robotski usisavač iz Electroluxa, na tržištu je već nekoliko godina, a planirate li kupnju svog "robota", upravo Electrolux Pure i9.2 mogao bi biti najbolji izbor. Vrhunske mogućnosti, kao i beskompromisni rezultati usisavanja, čine ga prvim izborom svih onih koji traže samo najbolje.



Zlatko


Electrolux Pure i9.2 primili smo na test u izdanju kriptične oznake PI92-6DGM. Pojednostavljeno, ovaj ćete model prepoznati po njegovoj karakterističnoj zlatnoj vanjštini. Postoje još dva, uvjetno rečeno slabija modela, no bez obzira na odabrani model, svaki od njih donosi iste mogućnosti u pogledu čišćenja i mogućnostima povezivanja, no "zlatni" model donosi bolju bateriju koja omogućava čišćenje, odnosno usisavanje do čak dva sata, što će svakako biti korisno za one koje žive u većim stanovima ili kućama. Unutar privlačnog pakiranja osim samog usisavača Electrolux Pure i9.2 stiže i dodatna bočna četkica te baza za usisavač s integriranim punjačem. Kako bismo iskoristili sve mogućnosti ovog naprednog robotskog usisavača prije bilo kakvog postavljanja i puštanja u rad, na pametni telefon instaliramo Wellbeing aplikaciju. Electrolux Wellbeing aplikacija nova je aplikacija koja omogućava upravljanje robotskim usisavačima i još nekim uređajima iz Electrolux ponude (poput pročišćivača zraka). Rukovanje aplikacijom i dodavanje usisavača odvija se intuitivno i brzo. Dovoljno je slijediti jasne i slikom obogaćene upute i - usisavač je spreman za rad. Naš je usisavač nedugo nakon postavljanja primio i prvo ažuriranje. Da nam je netko prije 10-ak godina rekao kako ćemo u budućnosti primati ažuriranja za usisavač, shvatili bismo to tada kao šalu.

Napredno mapiranje


Unutar Wellbeing aplikacije Electrolux nam nudi i nekoliko opcija rada robotskog usisavača. Na raspolaganju je snažni, tihi te pametni način usisavanja. U suštini riječ je o snazi usisavanja, a naša preporuka je ostaviti uključen Smart način kod kojeg će usisavač sam prilagođavati snagu usisavanja. Nakon pokretanja usisavanja, Electrolux Pure i9.2 detaljno će mapirati prostor u kojem se nalazi. Fascinira preciznost i ažurnost mape koju će robotski usisavač stvoriti krećući se po kući ili stanu. Nakon uspješno završenog ciklusa usisavanja unutar aplikacije bit će vidljiva mapa koju možemo uređivati. Uređivanje se svodi na označavanje prostorija te eventualno dodavanje prostora izbjegavanja. Naime, ako ne želite da usisavač ide u neku od prostorija, dovoljno je taj prostor označiti na mapi kao prostor koji usisavač treba izbjeći i isti će biti preskočen pri sljedećem ciklusu usisavanja. Isto tako, nakon mapiranja prostora i dodjele zona možemo usisavač poslati na točno određeno mjesto koje želimo počistiti. Čar posjedovanja robotskog usisavača je u tome da jednostavno na posao usisavanja možete zaboraviti. Postavom rasporeda usisavanja možete odrediti određene dane kada će usisavač čistiti cijeli prostor, ili određene prostorije. Primjerice, nekoliko puta tjedno u vremenu kada ste na poslu. Tako ćete uživati u uvijek čistom domu bez prašine i zapravo nećete imati osjećaj da netko usisavanje radi za vas.

Jedina obveza koju Electrolux Pure i9.2 traži je povremeno bacanje usisane prašine. Osim navedenog, održavanje još traži povremeno brisanje usisavača kako bi mu "pogled" bio čist te pranje filtera prema potrebi. Prilikom testiranja pred Pure i9.2 postavili smo razne prepreke. Dječje igračke, šalicu kave, jastuk, kabele punjača, sve to Electrolux Pure i9.2 uredno vidi i zaobilazi dok se predmeti ne pomaknu. Osim takvih prepreka usisavač pazi i na stepenice, a manje prepreke, poput pragova na vratima, može uredno preskočiti. Za kraj ostaje cijena koja se kreće oko 6500 kuna, a trenutačno je na snazi i akcija gdje uz kupnju usisavača dobivate i besplatno kuhalo za vodu ili štapni mikser. Tražite li svog robota, dajemo naše tople preporuke za Pure i9.2.
Jasminka Knežević
I dalje je riječ o jednom od najboljih robotskih usisavača koje možete kupiti

Dječje igračke, šalica kave, jastuk, kabeli punjača, sve to usisavač uredno vidi i zaobilazi

Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike