Gastro
FINALISTI ZA PRESTIŽNU NAGRADU

Vrlo ukusni i zdravi veganski ćevapčići
Objavljeno 2. studenog, 2021.
Međunarodna oznaka V-label ove godine prvi put dodjeljuje međunarodne nagrade proizvodima s V-oznakom kako bi nagradila trud koji tvrtke ulažu u stvaranje pozitivnog utjecaja na okoliš, svoje zajednice i dobrobit životinja. Tim priznanjem žele istaknuti brojne inovativne načine na koje tvrtke pridonose bogatom i raznolikom asortimanu biljnih proizvoda. Među tri finalista u kategoriji naziva Positive Impact, od 577 prijava iz 36 različitih država odabrani su upravo veganski ćevapčići hrvatskog brenda Vegefino. Pobjednici će biti objavljeni na javnoj ceremoniji dodjele nagrada koja će se održati 4. studenoga, a za prvo mjesto, ćevapčići koji svojim okusom, izgledom, mirisom, bojom i teksturom imitiraju one od životinjskoga mesa, natječu se s čak dvije vrste biljnih zamjena za ribe. Veganski ćevapčići namijenjeni su svima kao vrlo ukusan i zdrav proizvod napravljen od soje, ječma, sejtana, pšeničnog i glutenskog brašna te raznih začina. Osim što su znatno zdravija verzija ćevapa, promiču nenasilje prema životinjama i brigu za očuvanje okoliša. Etičnu priču zaokružuje činjenica da se od svakog kupljenog proizvoda donira kuna udruzi Prijatelji životinja.

V-oznakom, žutim krugom s istaknutim zelenim slovom V u sredini i riječi "vegan" ispod znaka, u svijetu se već više od 30 godina obilježavaju proizvodi koji ne sadrže nijedan sastojak životinjskog podrijetla. Označavanje pomaže proizvođačima tako da njihove proizvode čini prepoznatljivima, a kupci rado odabiru takve proizvode jer im ulijevaju povjerenje.

Proizvodi s V-oznakom namijenjeni su veganima, vegetarijancima, entuzijastima zdrave prehrane, kao i svima ostalima, neovisno o načinu prehrane. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike