Sport
BODOVI OSTALI U ZRINJEVCU

Pobjedom nad momčadi bivšeg igrača, Osijek skočio na vrh
Objavljeno 17. listopada, 2021.
Na kraju je to bila uvjerljiva pobjeda osječkih rukometaša u petom kolu Prve HRL, premda nije bilo lako. Ivanić je još u posljednjih pet minuta imao aktivan rezultat i bio u prilici da iz Zrinjevca ode neporažen. Gostujuća momčad, koju s klupe vodi Metkovčanin Frano Veraja, inače nekadašnji i rukometaš Osijeka, predstavili su se kao tvrd orah Osječanima, koji su tijekom susreta imali prilično oscilacija. Prvo poluvrijeme prošlo je u vrlo izjednačenoj igri, a najjači argument tome je da je samo dvaput jedna momčad imala dva pogotka prednosti. Oba puta bila je to domaća momčad, prvi put u 18. minuti kada je bilo 10:8, a drugi put neposredno pred odlazak na odmor kada je strijelac bio desnokrilni Kuštrim Ninaj. Možda bi Osječani i do odmora imali lagodniju situaciju da su realizirali svoje sedmerce. Šuteve sa sedam metara Zrni i Vukušiću obranio je vratar Goričan. Nedostajalo je osječkoj momčadi i po koja obrana vratara u tom periodu igre. Zato je u nastavku stao među vratnice Marko Mudrovčić i imao nekoliko ključnih obrana. Mogla je osječka momčad i ranije prelomiti susret. Sredinom drugog poluvremena poveli su 26:20 što nisu uspjeli sačuvati do kraja susreta. U 54. minuti smanjio je Ivanić na dva pogotka zaostatka (28:26). Kod rezultata 29:27, Matej Zrno, koji je s osam pogodaka bio najefikasniji u osječkoj momčadi, nije iskoristio sedmeraca. Domaći su se obranili, Lukac je postigao pogodak, a Fran Ćurić sa svoja dva uzastopna pogotka, s čime svoju rubriku pogotci zaključuje na brojci sedam, koliko je postigao i Ninaj, te potom i Zrno svojim osim pogotkom, potvrđuju pobjedu Osijeka, koji je nakon petog kola skočio na vrh tablice, s istim brojem bodova kao i KTC. K.L.
OSIJEK *33 (16)

IVANIĆ *27 (14)

DVORANA ZRINJEVAC. Gledatelja: 200. Suci: Filip Skendrović i Dominik Trčak (Samobor)

OSIJEK: Vujović, Bošnjak, Mudrovčić, Žganjer, Zrno 8(3), Jurić 2, Ćurić 7, Pavlović, Ninaj 7, Vuković, Vukušić 2(1), Tomas, Šimatić, Lukac 2, Radović 4 i Nedić.

IVANIĆ: Goričan 1, Malec 7, Štefanović, Markić 1, Lovrić, Grganić, Zajec 1, Lešković 1, L. Lukačec 8(6), Glumac 1, D. Lukačec 5, Vidaković i Kurtušić.

SEDMERCI: Osijek 7(4), Ivanić 6(6); ISKLJUČENJA: Osijek 20 minuta (Žganjer 2, Zrno 2+2, Jurić 2, Ćurić 2, Tomas 2, Lukac 2+2, Radović 2 i Nedić 2), Ivanić 14 minuta (Malec 2+2, Štefanović 2, Zajec 2, Lešković 2, Glumac 2, Kurtušić 2)

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike