Sport
ZADOVOLJSTVO U BIJELO-PLAVIM REDOVIMA NAKON ČETVRTE GOSTUJUĆE POBJEDE

Bjelica: Nagledao sam se ovakvih Hiroševih pogodaka, zato i je tu
Objavljeno 18. listopada, 2021.

Stigli su nogometaši Osijeka u Koprivnici do četvrte ovosezonske pobjede na gostovanjima. Pogodci Amera Hiroša i Darka Nejašmića osigurali su slavljenički povratak kući u izdanju u kojemu su bijelo-plavi kontrolirali tijek susreta praktički svih 90 minuta.



Naravno, sve je bilo lakše nakon prekrasnog vodećeg pogotka Hiroša, njegova prvijenca u Osijekovu dresu.

- Drago mi je što sam postigao pogodak, ali još mi je draže što smo pobijedili. To je, između ostalog, najvažnije. Lijep je gol, bilo je u karijeri i nekih sličnih, ali ovo je među najljepšima koje sam postigao - pričao je nakon susreta jedan od junaka Osijekove pobjede, složivši se kako je glavnina posla odrađena u prvih 45 minuta, u kojima je Osijek stekao dva pogotka prednosti.

- Neja je zabio uoči odlaska na odmor i mislim da se tu već riješila utakmica. Iako smo odigrali ozbiljno do kraja, ali već 2:0 bilo je skoro gotovo. Drugo smo poluvrijeme izišli ozbiljno i nismo dopustili neku šansu i, što drugo, čestitam suigračima. Nisu nam stvorili ni jednu ozbiljnu priliku, mislim da smo ispunili sve što smo dogovorili prije utakmice. Domaćin je imao jedino onu vratnicu Krstanovića, ali to je bila poluprilika, nije baš bio zicer. Iako, on je takav igrač da iskoristi i najmanju priliku. Eto, neka bude da smo tada imali malo sreće, ali zasluženo smo dobili.

Osijek je sada u dobrom nizu, pet utakmica bez poraza, u kojima je ostvario tri pobjede i dva remija.

- Polako se vraćamo u formu, kako se očekuje od nas da igramo. Ne bježimo od uloge favorita. Nema laganih utakmica, ako mi ne uđemo maksimalno, svi nam mogu napraviti probleme. Liga je ozbiljna, nema slabih momčadi i svi znaju igrati - poručio je veznjak bijelo-plavih koji će u sljedećem kolu dočekati Hrvatski dragovoljac.

Iznimno zadovoljan bio je trener Osijeka Nenad Bjelica, i igrom i rezultatom, iako je istaknuo i kako ima prostora za napredak.

- Bilo je slično kao i u Šibeniku, tamo smo dali suparniku jednu priliku, a onda dosta dobro kontrolirali utakmicu i nije bilo drukčije ni sada. Možemo biti zadovoljni pobjedom, igrom, ali uvijek može bolje i težit ćemo tome da budemo još bolji. Pristup je bio maksimalno ozbiljan, svaka utakmica vrijedi tri boda i uvijek idemo s namjerom sve ih osvojiti. Možemo biti zadovoljni, ali uvijek ima prostora za poboljšanje, da bismo još došli na nivo momčadi koje su s nama u vrhu, moramo se još popraviti.

Nije trener bijelo-plavih propustio posebno pohvaliti Hiroša, kojeg je i inače često hvalio, najavljujući upravo ovakva izdanja.

- Ja sam se nagledao takvih njegovih golova u BiH ligi, zato i je tu. Stvarno je odlično odigrao utakmicu, šlag na tortu je taj gol, koji je stvarno lijep. To su golovi koje on zabija, nadam se da će ih biti još puno.



G. Roguljić
Amer Hiroš veznjak Osijeka

- Hvala treneru što mi vjeruje, a moje je da nastavim igrati kako znam i dajem maksimum od sebe. A dalje ćemo vidjeti.

Osječani s podrškom u Koprivnici
Nisu nogometaši Osijeka ostali bez podrške u Koprivnici. Kohorta je u solidnom broju potegnula na gostovanje te na kraju proslavila bodove s igračima. Njihov značaj istaknuo je i trener Bjelica.

- Zahvala našim navijačima koji su nas bodrili, došli u najvećem broju do sada na svim gostujućim utakmicama. Naravno da nam je lakše igrati s njihovom podrškom.

Najčitanije iz rubrike