Sport
ODBOJKAŠICE S DRAVE UVJERLJIVE U 3. SUPERLIGAŠKOM KOLU

Ovoga puta nije bilo drame, prvi put ove sezone na kontu završila sva tri boda
Objavljeno 18. listopada, 2021.

Prije dvoboja 3. kola Superlige odbojkašice Osijeka priželjkivale su napokon odigrati jednu izvjesnu utakmicu, bez dramaturgije, oscilacija i preokreta. Naravno, sa sretnim završetkom.



Što su priželjkivale, to su i ostvarile, nakon što su dva prethodna susreta u prosjeku na parketu boravile preko dva sata i igrale po pet setova, igračice Tome Pauna spoznale su prvi put ove sezone i kako je to završiti utakmicu u tri seta. Naravno, bilo je poželjno pritom i pobijediti, a sve to Osječanke su ostvarile protiv novog člana elitnog razreda. Veli Vrh je u Gradskom vrtu imao otvaranje iz noćne more. Gošće su u prvom setu osvojile samo devet poena, djelovale su u tim trenutcima kao sastav koji ne zaslužuje igranje u Superligi. Zasluge za to idu i domaćinu, koji je gotovo bez pogreške odradio uvodnu dionicu. Visoka se razina zadržala i u nastavku, u kojemu su Puljanke ipak podigle svoju razinu izvedbe. Malo neizvjesnosti ponudila je završnica trećeg seta, u kojemu je Osijek vodio 16:12, pa nakon izgubljena četiri poena osvojio novih pet u nizu. Za potvrdu pobjede trebale su tri lopte, ali na kraju je sve završilo kako je i trebalo s obzirom na ono što su ekipe pokazale na parketu.

- Dobro smo se pripremile za ovaj dvoboj, koji smo odlično otvorile. Nismo očekivale da ćemo tako lako i brzo preuzeti inicijativu, ali smo dobile dodatno samopouzdanje, što se vidjelo na našoj igri do kraja. Nakon vodstva nije bilo opuštanja, znale smo da gošće mogu igrati bolje. Sve smo kontrolirale, tek uz manje probleme u trećem setu, ali pobjeda ni jednog trenutka nije bila upitna - kaže Ivana Lovrić, koja je bila dio sedmorke koja je odradila dobar posao. Trener Paun nije mijenjao dobitnu kombinaciju (u postavi još bile Rajndl, Kolobarić, Gajić, Jurić, Weinand i libero Kainz, od sredine trećeg seta i M. Lovrić), koja je držala kvalitetan ritam, koji Puljanke većim dijelom dvoboja nisu mogle pratiti.

Pobjedu maksimalnim rezultatom upisala je i Enna Vukovar, koja se s punim plijenom vratila iz Splita, gdje je bila bolja od Brda 3:0 (17, 12, 23).

N. Benčina
OSIJEK       3

VELI VRH       0

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Maganić i Ramić.

OSIJEK: Kainz, Kolobarić, Rajndl, Gadžić, I. Lovrić, Gajić, M. Lovrić, Lizatović, Županić, Weinand, Jurić, Dugandžić.

VELI VRH: Srdić, Ćosić, Miletić, Škibola, Rakić, Ćaćić, Kalister, Šverko, Ćorić, Šegota.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:9, 25:19, 25:23.

LAKO ZA "MURSAŠE"
Radnu su nedjelju imali odbojkaši s Drave, koji su u sklopu treće runde gostovali u Istri. Kao i u prethodna dva susreta, Mursa-Osijek je ulogu favorita opravdala na parketu za oko sat vremena, koliko u prosjeku odolijevaju suparnici igračima Marija Tepperta. Osječani su slavili sa 3:0 (15, 15, 10), ponovno su svi okusili parket, a u zapisniku su bili: Bogdanović, Ilić, Kraljević, Groc, Matoković, Karačić, Majer, Prlić, Ivančić, Viloria, Nedić, Šmital, Busak-Vidaković i Stanković.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku