Crna kronika
OD POČETKA LISTOPADA U HRVATSKOJ

Zaplijenjeno milijun kuna i više od 30 kilograma raznih droga...
Objavljeno 18. listopada, 2021.
Nastavljaju se velike zapljene droga u Hrvatskoj. U petak su policajci iz Nove Gradiške pretražili dom 35-godišnjaka na području Nove Kapele, pri čemu je pronađeno i oduzeto osam kilograma marihuane - izlomljenih grana, lišća i cvjetnih vrhova. Istoga dana zagrebački policajci na području Trnja pretražili su stan 59-godišnjaka, pri čemu su pronašli ukupno nešto više od dva kilograma marihuane pakirane u šest paketa, digitalnu vagu s tragovima droge te novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

U subotu je, pak, istarska policija objavila rezultate višemjesečne istrage pod operativnim imenom Grota, koja je provedena u suradnji sa susjednom Bosnom i Hercegovinom. Istraživanjem je obuhvaćeno 12 osoba (devet državljana Hrvatske i troje državljana BiH), koje policija sumnjiči da su krijumčarili drogu s područja BiH na područje Hrvatske. Osumnjičeni su od prosinca 2020. do 14. listopada ove godine nabavljali veće količina heroina i amfetamina u Bosni i Hercegovini radi kontinuirane neovlaštene proizvodnje i prometa drogama na području Hrvatske.

- Krijumčarenje droge obavljalo se preko graničnih prijelaza između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, u teretnim vozilima i automobilima, a krijumčari su, koristeći fiktivna pozivna pisma za poslovne sastanke, ili su navodili tranzit, ulazili u Hrvatsku - rekao je vođa grupe Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka Goran Rebić. U koordiniranoj akciji na području Splita i Istre provedeno 30 pretraga osoba, domova, garaža i poslovnih prostora, u kojima su pronađeni droga, novčana sredstva i drugi predmeti. Ukupno je pronađeno i oduzeto 19.433 grama heroina, 1778 grama amfetamina, oko 1000 grama marihuane, 28 grama ecstasya i četiri grama kokaina, vage, smjese za povećanje droge, mobitele i oko milijun kuna, za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje droge.

U akciji je uhićeno 11 osoba koje su privedene u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok je jedna osoba u bijegu. Istraga se nastavlja.

Policija iz PU sisačko-moslavačke zbog droge i ilegalnog oružja kazneno je prijavila muškarce u dobi od 49, 48 i 46 godina s područja Zagrebačke županije. Četrdesetdevetogodišnjak i 46-godišnjak sumnjiče se da su od srpnja do 9. listopada na uređenoj zemljišnoj parceli na području Gvozda zasadili, uzgojili i pobrali 141 stabljiku indijske konoplje visine od 68 do 191 centimetar, dok je za uzorkovanje i testiranje bio zadužen 48-godišnjak, koji je također s njima obilazio nasad. Na temelju naloga Županijskog suda u Sisku, 10. listopada, na području Gvozda obavljena je pretraga kuće i pratećih gospodarskih objekata koje koristi 49-godišnjak gdje su pronađene tri puške od kojih je jedna bila rastavljena, pištolj, četiri spremnika za pištolj i pušku, drveni kundak i 1338 komada raznog streljiva.

Početkom listopada 28-godišnja državljanka Brazila avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona stigla je u Zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu, a kada su je carinici odveli na rendgen vidjeli su kako u probavnom traktu ima veći broj stranih tijela. Brazilki je pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb, a tijekom boravka u bolnici utvrđeno je kako je u tijelu prenosila 76 kapsula ispunjenih s oko 990 grama kokaina, koje je prethodno progutala u Brazilu. Djevojka je uhićena. S.Lacić
Možda ste propustili...

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

Najčitanije iz rubrike