Regija
VEĆINA JE RADOVA ZAVRŠENA

Stručnjaci dali odličnu ocjenu kardiocentru u izgradnji u Orahovici
Objavljeno 16. listopada, 2021.
ORAHOVICAU sklopu trećeg Poslijediplomskog tečaja stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije u Orahovici, stručnjaci koji su bili predavači na njemu, kao članovi Odbora za gradnju, obišli su Centar za prevenciju, dijagnostiku i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti. Izgradnja teče prema planu, a potvrdio je to u uvodu obilaska dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Aleksandar Včev.

- Zgrada sada ima 1300 četvornih metara površine. Priključena je struja, slijede unutrašnji radovi. Većina radova je završena. Uređena je fasada, postavljena stolarija, novi krov i unutrašnje instalacije, tako da uz ove preostale radove očekujemo u studenome ove godine završetak i otvorenje Centra. Zgradu su obišli i predstavnici Odbora za izgradnju na čelu s dr. Viktorom Peršićem iz opatijske Thalassotherapije, dr. Goranom Krstačićem iz Srčane Zagreb i doc. Duškom Cerovcem iz Krapinskih Toplica, sve stručnjaci priznati u zemlji i inozemstvu, i presretan sam što su pohvalili naš centar i prepoznali Orahovicu u koju rado dolaze svake godine i bit će nam mentori kada sve bude proradilo - rekao je dekan Včev. Njegove riječi potvrdio je i prof. dr. sc Viktor Peršić. - Ovo je doista iskorak u ovom dijelu Hrvatske. Naime, svi znamo da u Hrvatskoj imamo dva stacionarna centra Thalassotherapiju u Opatiji i Srčanu u Zagrebu te jedan ambulantni u Krapinskim Toplicama, a imamo još jedan ambulantni u Dubrovniku te neke domove zdravlja u Istri koji su se specijalizirali. Moram priznati kako je ovo doista fantastično, ali, iskreno, i očekivali smo to od našeg profesora Včeva, koji kada nešto uhvati, to više nego uspješno i završi. Izgradnjom ovog centra i stacionara moći će se rehabilitirati zaista velik broj ljudi, što je jako važno, jer, iako je Hrvatska danas po broju kardiovaskularne smrtnosti pala na 40 % sveukupne smrtnosti, još smo uvijek zemlja visokog rizika u tom pogledu. Svakako moram naglasiti kako danas u našoj zemlji postoji potreba za liječenjem 21 tisuće pacijenata oboljelih od kardiovaskularnih bolesti, a trenutno se liječi njih samo tri tisuće. Tu su različite indikacijske skupine oboljelih i široka paleta pacijenata koji imaju klasu 1 indikacija za rehabilitacijski postupak i zato je ovaj centar od krucijalne važnosti - zaključio je dr. Peršić.

Odličan nastavak ove priče donijela je i posljednja sjednica Gradskog vijeća Orahovice gdje je jednoglasno donesena odluka kojom Grad daje Fakultetu nekretninu i čestice za potrebe nastavka projekta izgradnje Centra, točnije, za izgradnju specijalne bolnice. V.Grgurić
Možda ste propustili...

ADVENTSKO UKRAŠAVANJE GRADA NA BOSUTU

Na vinkovačku jelu sletjelo mnoštvo anđela

PRIPREMA ZA NADOLAZEĆI ADVENT

Županja poprima blagdansko ruho

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ULAGANJE TVRTKE HF BELIŠĆE U VALPOVU

Gradit će proizvodni centar,
posao će naći 130 radnika

2

17. OCJENJIVANJE KVALITETE

Šampioni rakija Obrta Romić i Bilušićev liker

3

GRADNJA NA BELOMANASTIRSKOM GRADSKOM STADIONU

Teniski tereni prema pravilima ITF-a