Regija
POČEO RAD PRVOG STUDIJA U POVIJESTI SLATINE

Zbog velikog je zanimanja dopušten upis za 35 studenata
Objavljeno 16. listopada, 2021.
SLATINA



U prostoru EPIcentra Sequoia u Slatini održan je svečani prijam prve generacije studenata izvanrednog preddiplomskog sveučilišnog studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na dislociranom studiju.



Naime, početkom akademske 2021./2022. godine gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i dekan Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku Damir Matanović, potpisali su ugovor o izvođenju i sufinanciranju nastave na dislociranom studiju Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Slatini, prve generacije studenata iste akademske godine.

Na svečanosti prijma prvih studenata u povijesti grada Slatine bili su virovitičko-podravski dožupan Marijo Klement, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ-a Martina Bunić, dekan Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku Damir Matanović sa suradnicima, zamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, pročelnici gradskih odjela Krunoslav Šarabok i Marin Kokorić, slatinski gradski vijećnici te studenti, odnosno studentice, prve generacije studija.

Pozdravljajući goste i studente, zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić istaknuo je da je to povijesni dan za grad Slatinu te zahvalio gradonačelniku Denisu Ostrošiću i njegovim suradnicima, kao i dekanu Matanoviću, zato što su uspjeli realizirati davnu zamisao da i Slatina postane sveučilišni grad. Dožupan Klement rekao je da je to treća visokoobrazovna institucija na području županije, što Slatina i zaslužuje te je čestitao svima koji su na tome naporno radili, ali i dekanu "što je prepoznao kvalitete grada Slatine i omogućio da imamo ovakav prekrasan studij". Podsjetio je da se na području županije gradi 11 novih vrtića od kojih je osam već otvoreno, što znači da će biti posla za slatinske studentice.

Na studij u Slatini upisano je 35 studentica. Planiran je upis 30 studenata, ali zbog velikog interesa dopušten je upis za još njih petero. Približno polovina upisanih dolaze iz Slatine i okolice, a ostali su iz bliže ili dalje okolice, jedna je studentica došla čak s otoka Cresa. Dekan Matanović pohvalio je i prostor studentskog kampusa u Slatini:

- Mi smo radili u Slavonskom Brodu, ja predajem i u Zagrebu te u još dosta mjesta, imamo i jako razvijenu međunarodnu suradnju, ali mogu reći da je ovo najbolje uređeni prostor od Turske do Njemačke, pa čak i Engleske, jer i u Londonu imamo suradnju, ovo je nešto fantastično. Razmišljamo i o budućnosti, jer visoko obrazovanje ozbiljna je stvar i u organizacijskom i u financijskom smislu. Zato krećemo korak po korak, želimo u budućnosti širiti programe, otvarati nove strane…

Prvoga dana studija nije bilo redovite nastave, a voditeljica studija dr. sc. Irella Bogut i voditeljica godišta dr. sc. Zvjezdana Penava Brekalo upoznale su studente s osnovnim informacijama o studiju, njihovim obvezama, načinu i vremenu održavanja nastave te praktičnim pitanjima. Približno mjesec dana nastava će se održavati u EPIcentru Sequoia, a potom u vrhunski uređenom studentskom kampusu.



Petar Žarković
Matanović: Posao neće biti problem
Zadovoljstvo potporom Grada i Županije izrazio je dekan Matanović. “Mislim da je to velika stvar za Slatinu, a lijepa je i velika stvar i za Fakultet da otvorimo dislocirani studij u ovom lijepom gradu. Posla u ovome području ima jako mnogo i mislim da ste savršeno odabrali”, rekao je studenticama dekan Matanović te dodao: “Slatina je prekrasan grad i jedino je veće mjesto u Slavoniji koje nije imalo neki oblik visokoškolske nastave, tako da smo tu vidjeli dobar, kvalitetan prostor za naš dobar, kvalitetan program predškolskog odgoja, koji je izuzetno tražen. Traže ga studenti, a i na tržištu je velika potražnja za našim završenim studentima. Problem zapošljavanja ovdje ne postoji, naprotiv, postoji problem malog broja kadrova na tržištu”.

Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike