Sport
PORAZ ŽRK-A OSIJEK U 1. HRL

Tek u nastavku je pružen bolji otpor Koprivničankama
Objavljeno 14. listopada, 2021.
Osječke rukometašice odigrale su jako loše prvo poluvrijeme, s velikim brojem tehničkih pogrešaka

Rukometašice Osijeka u petom su prvenstvenom kolu upisale treći ovosezonski poraz. Očekivan, jer u dvorani Zrinjevac gostovala je Podravka Vegeta, koja je ipak neki drugi svijet za gotovo sve hrvatske klubove. Ipak, očekivao se nešto bolji otpor prvakinjama, koje su stigle nakon vlastitog debakla u derbiju s Lokomotivom, no malo se od toga vidjelo u prvih 30 minuta.



Osječanke su odigrale jako loše prvo poluvrijeme, u kojem su nizom tehničkih pogrešaka (čak 14 u tom dijelu) olakšavale posao Koprivničankama, omogućavajući im velik broj laganih pogodaka iz kontranapada. Tek su u 15. minuti domaće postigle drugi pogodak u susretu, a do tada je Podravka Vegeta već stekla dvoznamenkastu prednost. Napad je bio konfuzan, neiskorištena su i dva sedmerca, a Dumanska je na gostujućim vratima uglavnom s lakoćom branila domaće udarce te je već u prvom dijelu skupila 12 od svojih ukupno 16 obrana (za 40 minuta igre). Otišle su gošće na odmor s velikih 17 pogodaka razlike (24:7) te je prijetio potpuni debakl ekipe Jasmina Mrkonje, koji je zbog plavog kartona u Varaždinu u prošlom kolu ovaj susret pratio s tribine. Ipak, brojne izmjene na obje strane više su pogodovale Osječankama, koje su u nastavku solidno parirale kvalitetnijim suparnicama. Priliku su dobile i lijepo iskoristile i neke juniorke (Lea Vuković, Nika Malovan) pa na kraju domaće mogu biti zadovoljnije kako su reagirale nakon odmora i dovršile dvoboj.
Prevelikog razočaranja očekivanim porazom nije bilo u domaćim redovima, tek žal zbog slabijeg izdanja u prvom poluvremenu, što je istaknula i Lucija Humel.

- Svakako smo računali da nećemo do bodova, no željele smo odigrati borbeno, uvježbavati obranu te se tako što bolje pripremiti za susret s Trešnjevkom koji nas čeka u subotu. Možda smo im u prvom poluvremenu dale previše poštovanja, što je rezultiralo velikim brojem tehničkih pogrešaka i promašenih zicera, ali ohrabruje što smo u nastavku odigrale puno bolje. Mislim da smo se u drugom poluvremenu jednostavno probudile, shvatile da ni one nisu svemoguće te da nemamo što izgubiti - objasnila je osječka pivotkinja, koja je postigla tri pogotka.

Kako je već i sama najavila, njoj i suigračicama puno je važnije subotnje gostovanje u Zagrebu, gdje će tražiti treću prvenstvenu pobjedu. Recept je već dokazan ove sezone, čvrsta obrana, u kojoj će zbog ozljede nedostajati Ena Zagorščak, koju čeka stanka zbog ozljede stražnje lože.

- Bez podcjenjivanja idemo u Zagreb. Dat ćemo sve od sebe i pokušati donijeti dva boda kući. Obrana nam je "forte", šteta što će izostati Ena, no njezinu će ulogu preuzeti netko drugi - poručila je Humel.


Goran Roguljić
REZULTATI 5. KOLA
Dugo Selo ‘55 - Umag 29:25, Trogir 58 - Dalmatinka 22:37, Osijek - Podravka Vegeta 24:43, Split 2010 - Zelina 42:25, Bjelovar - Koka 26:24, Sesvete - Zrinski 13:20, Lokomotiva - Trešnjevka 34:13

Osijek*24 (7)

Podravka V.*43 (24)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 100. Suci: Matija Cingesar i Matej Pavlović (oba Varaždin)

OSIJEK: Borac (6+0), Pajić, Malovan 1 (1), Lacković 2 (2), Jerčinović 4, Vuković 3 (1), Horvat 3, Josipović 1, Jeršek 2, Zagorščak 1, Pratljačić (5+0), Humel 3, Zeba 1, Ledenčan, Frančić 3, Pehar

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (4+0), Turk 8, Karlovčan 3, Popović 3, Milošević 2, Milosavljević 7 (1), Mugoša 4, Franušić 8, Buljan, Šenvald 3, Dumanska (14+2), Ilina 1, Milić, Stelmah 1, Bazaliu 3

SEDMERCI: Osijek 6 (4), Podravka Vegeta 2 (1); ISKLJUČENJA: Osijek 2 minute (Zeba 2), Podravka Vegeta 10 minuta (Popović 2, Milošević 2, Buljan 2, Ilina 2, Milić 2)

Možda ste propustili...

DIVLJANJE BILO VELIKO, KAZNA IPAK MALENA

Hajduk samo dvije utakmice bez svojih navijača

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini