Sport
MLADI VEZNJAK BELIŠĆA

Moram se dokazati igrama u Belišću
Objavljeno 14. listopada, 2021.
Stjepan Poljak oduvijek je u redovima NK Belišće, ali ove sezone dogodio se njegov bljesak. Momak rođen 2001. godine, još prije dvije sezone zadobio je puno povjerenje trenera prve momčadi Davora Rupnika, a on mu igrama na terenu to itekako vraća. Od početka ovoga prvenstva Treće HNL "istok" igra odlično i jedan je od ponajboljih igrača momčadi koja trenutačno zauzima prvo mjesto na tablici. To nije iznenađenje, Poljak je dijete NK Belišća u kojem je prošao sve dobne kategorije, i uvijek bio među najboljim igračima u svojoj generaciji, od pionira preko kadeta do juniora.

- Sve je super i korektno, moje je da šutim, radim i postavljene zadatke odrađujem najbolje što mogu i znam, a na treneru je da odlučuje hoću li igrati. Kod nas u svlačionici je prava i zdrava sportska konkurencija koja može motivirati na još veći angažman i bolji rad. Moja želja je samo da me zaobiđu ozljede i da igrački rastem zajedno sa suigračima i klubom. Kod trenera Davora Rupnika i njegovih pomoćnika moraš se svaki trening dokazivati da bi bio u momčadi - kaže mladi Stjepan Poljak.

Belišćane čeka naporan ritam, prvenstvene utakmice sa Slavonijom i Croatia-Đakovom, a onda vrhunac sezone - domaći Kup susret sa splitskim Hajdukom.

- Ne razmišljamo mnogo o Hajduku i Đakovo Croatiji, jer uvijek nam je najvažnija prva utakmica koja dolazi, a to je ona subotnja protiv Slavonije iz Požege - dodaje Poljak te ipak otkriva da je gostovanje Hajduka (26. listopada) na belišćanskom Gradskom stadionu nešto posebno.

- Podigla se atmosfera oko kluba od saznanja da ćemo igrati u Kupu protiv Hajduka, ali dogovor svih nas u svlačionici, kao i Stručnog stožera, je ta da ćemo o njima razmišljati pred sam početak te utakmice.

Poljak je otkrio svoje želje:

- Želim se dokazati na najbolji mogući način u svom sadašnjem klubu, ali ne tajim da sam oduvijek maštao o prvoligaškim travnjacima i karijeri profesionalca. Svjestan sam da samo kroz dobre igre mogu dalje. Spreman sam se odreći svega samo da uspijem. Od Davora Rupnika i Stručnog stožera moram još mnogo toga naučiti da bih jednog dana postao pravi profesionalni igrač - kaže 20-godišnji veznjak "crvenih" iz Belišća. Z. Kaptalan
Nagradna igra
Belišćanski trećeligaš sprema se za 26. listopada i gostovanje splitskog Hajduka u okviru Kupa Hrvatske. Za tu utakmicu NK Belišće daruje dvije ulaznice, a nagradna igra završava u srijedu, 20. listopada. Sve informacije na koji se način mogu osvojiti ulaznice za sudar domaćih crvenih i bilih iz Splita, nalaze se na Facebook stranici NK Belišće.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike