TvObzor
OKUS GLADI

Romantična priča o paru spremnom žrtvovati sve kako bi ostvario snove
Objavljeno 15. listopada, 2021.

Na nedavno održanoj dodjeli nagrada za 50 najboljih restorana na svijetu, “Geranium” je zauzeo visoko drugo mjesto. Riječ je o restoranu smještenom u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu, a upravo je u njega prošle godine stigao slavni glumac Nikolaj Coster-Waldau kako bi učio kuharski zanat od Rasumsa Kofoeda, glavnog kuhara i suvlasnika restorana za potrebe svog novog filma “Okus gladi”. Romantična priča “Okus gladi” od četvrtka, 21. listopada, stiže u domaća kina, a zvijezda popularne serije “Igra prijestolja” u njoj je ostvarila glavnu ulogu.



Radnja filma “Okus gladi” smještena je u izmišljeni restoran “Malus”, novu zvijezdu na danskom kulinarskom nebu. Vode ga Maggie i Carsten. Ona je antropologinja specijalizirana za hranu koja ujedno stvara nevjerojatnu atmosferu restorana. On je proslavljeni glavni kuhar koji stvara magiju u kuhinji. Zajedno, njih dvoje čine nepobjedivi par na gastronomskoj sceni Danske. Vole se, imaju dvoje prekrasne djece i vlasnici su jednog od najpopularnijih prehrambenih hramova u Kopenhagenu. Žele sve i imaju sve. Skoro. Prestižnu Michelin zvjezdicu tek trebaju dobiti i par je spreman žrtvovati sve kako bi ostvario svoje snove. U neumornom lovu na ultimativno priznanje zaboravili su da je najbolji obrok u životu onaj koji zajedno dijele.

Redatelj filma je Christoffer Boe, dugogodišnji ugledni danski filmaš koji je također napisao i scenarij skupa s Tobiasom Lindholmom. Lindholm je ponajprije scenarist kojeg publika najviše pamti po scenarijima za filmove redatelja Thomasa Vinterberga, u prvom redu “Lov” i prošlogodišnji veliki hit “Još jedna runda”, koji je osvojio prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma. Osim Nikolaja Costera-Waldaua, glavnu je ulogu u filmu “Okus gladi” ostvarila Katrine Greis-Rosenthal, uspješna danska televizijska i kazališna glumica.

Kako bi se što bolje pripremio za ulogu, Coster-Waldau je nekoliko dana proveo u restoranu “Geranium” gdje je bio pod stručnim vodstvom tamošnjeg glavnog kuhara Rasmusa Kofoeda, a od kojeg je dobio sjajne savjete o tome kako profesionalni kuhar reže, kuha i općenito se ponaša u kuhinji, u profesionalnom okružju velikog i značajnog restorana. “Dozvola da pratim Rasmusa Kofoeda u njegovu restoranu pretvorila se u veliko iskustvo i bila je vrlo vrijedna pomoć u pripremama za naš film gdje glumim ambicioznog kuhara koji svoje velike profesionalne ambicije pokušava uskladiti s jednako velikim privatnim ambicijama. Rasmus je vrhunski profesionalac, a njegova velikodušnost i ustrajnost kad sam postavljao glupa pitanja nagrada je vrijedna sama po sebi. A onda je tu bila i hrana. Bilo je uistinu sjajno!” u jednom je intervjuu izjavio Nikolaj Coster-Waldau.
Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike