Sport
FRANCUZI POBJEDNICI LIGE NACIJA

To je bilo čisto zaleđe!
Objavljeno 11. listopada, 2021.
Francuska je pobjednik drugog izdanja Lige nacija nakon što je u finalu, odigranom u Milanu, svladala Španjolsku 2:1. "Furija" je povela preko Oyarzabala (64), ali su za preokret svjetskih prvaka pogađali Benzema (66) i Mbappe (80). Pobjednički je pogodak izazvao kontroverze, jer su Španjolci, a vjerojatno i većina gledatelja, uvjereni kako je Mbappe zabio iz zaleđa, no nakon pregleda VAR-a engleski sudac Taylor priznao je gol, pojasnivši i kako nema zaleđa, jer je Garcia dirao loptu u pokušaju njezinog presijecanja te time pokazao namjeru igranja, iako ju nije kontrolirao.

- Svatko tko igra nogomet zna da je to zaleđe. Tko god je kreirao ovo pravilo nikada nije igrao nogomet. Garcia nije pokušavao igrati s loptom, nego presjeći je - rekao je Oyarzabal, samo jedan iz španjolskih redova kojemu je ovakva odluka nejasna.

Za najboljeg igrača finalnog turnira proglašen je Španjolac Sergio Busquets, dok je najbolji strijelac Francuz Kylian Mbappe, koji je uz dva pogotka imao i dvije asistencije. G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike