Sport
MEMORIJAL BLAGO ZADRO

Cibalia je nakon penala
osvojila pobjednički pokal
Objavljeno 10. listopada, 2021.
Finalni dan turnira u Vukovaru odigran je po vrlo lošem vremenu i iznimno teškim uvjetima za igru

Cibalia je pobjednik osmog izdanja Memorijalnog turnira "Blago Zadro" koji se igrao u Vukovaru. Vinkovčani su u finalu svladali drugu momčad Osijeka nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U 90. minuta utakmica je završila bez pobjednika 1:1, pa je odluka o pobjedniku donesena udarcima s bijele točke.



Presudna je bila četvrta serija u kojoj je Osječanin Boris Galušić pogodio gredu, a svi vinkovački izvođači bili su sigurni i svojoj momčadi donijeli pobjedu na turniru. Treće mjesto pripalo je Širokom Brijegu, koji je vrlo uvjerljivo svladao Vukovar 1991 (5:0).

Finalni dan odigran je po vrlo lošem vremenu i iznimno teškom terenu, pa čestitke zaslužuju svi akteri koji su uspjeli dva susreta odraditi bez ozljeda u nenogometnim uvjetima. Finale je bolje otvorio Osijek II koji je poveo već u 15. minuti preko Mihaela Kuprešaka. Obrana Cibalije nije dobro raščistila jedan bočni ubačaj, lopta je pala na noge Kuprešaku koji je prizemnim udarcem s 12 metara pronašao put do mreže. Nakon vodstva Osječana, susret je bio ravnopravan bez pravih prilika za pogotke, a treba reći kako je trener Cibalije Darko Jozinović neke od svojih najjačih igračkih aduta držao na klupi sve do 60. minute. U drugom dijelu susreta Cibalia je pokazala puno više želje za pogotkom. Osječani su se orijentirali na protunapade i u nekoliko situacija mogli su ozbiljnije ugroziti suparnička vrata, ali je blato na terenu odigralo svoju ulogu i Mihaela Kuprešaka u dva navrata onemogućilo u pokušaju bijega kada je već imao otvoren put prema vratima. Lopta bi jednostavno zapela na razrovanom terenu. Istina, u 59. minuti M. Kuprešak uspio je zabiti drugi pogodak, ali je to učinio iz zaleđa, pa on nije priznat. Ubrzo nakon toga Jozinović je na teren poslao svoje najjače adute i od tog trenutka Cibalia je posve zagospodarila terenom. Naravno, teško je bilo slagati nekakve akcije iz kombinacija, ali pritisak na obranu Osijeka sve je više rastao. Dvaput je pokušavao Miljanić iz obećavajućih pozicija, ali njegovi udarci nisu bili precizni. Ipak, u 75. minuti Vinkovčani su došli do izjednačenja. Prije toga Malenica je skinuo "zicer" Miljaniću odbivši loptu u korner, a nakon tog udarca iz kuta stvorila se velika gužva na sedam-osam metara od vrata Osijeka u kojoj se Miljanić najbolje snašao te pogodio desni kut za izjednačenje. Do kraja imala je Cibalia još poneku priliku za potpuni preokret, ali se rezultat nije mijenjao, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca u kojima je vinkovački drugoligaš bio prisebniji i odnio konačnu pobjedu.

Inače, taj finalni susret na Blaginu memorijalu dobro je došao obojici trenera jer će isti suparnici snage ponovno odmjeriti sljedeće subote kada ih u Vinkovcima očekuje prvenstveni drugoligaški dvoboj.



Dalibor Keler
NAJBOLJI POJEDINCI
Najbolji igrač:

Marijan Oršolić (Cibalia)

Najbolji vratar:

Marko Malenica (Osijek)

Najbolji strijelac:

Mihret Topčagić (Osijek) - 2 pogotka

FINALE
OSIJEK II       4(1,1)

CIBALIA       6(1,0)

VUKOVAR - Stadion u Borovu naselju. Vrijeme: oblačno, kištovito. Teren: blatan, težak za igru. Gledatelja: 150. Sudac: Dražen Matasović (Đakovo). Strijelci: 1:0 M.Kuprešak (15), 1:1 Miljanić (75). Žuti kartoni: Verhas (Osijek II), Nikolić (Cibalia).

OSIJEK II: Malenica, Jozić, Burčul, Bakula, T.Kuprešak, Hanuljak, Pudić, Galušić, Ajazi, Omerović, M.Kuprešak. Još su igrali: Alexander, Karamatić, Verhas, Stranput, Branšteter.

CIBALIA: Kovačević, Dogan, Župarić, Miljanić, Diyoke, Bubnjar, Knežević, Pescallio, Mešanović, Oršolić, Nikolić. Još su igrali: Runje, Išasegi, Stanić, Pavlak, Pušić, Perić-Komšić, Tomašević.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku