Sport
SLAVONSKI OGLED U PRVOJ HRL "SJEVER"

Osijek pobjedom u Đakovu zasjeo na vrh tablice
Objavljeno 10. listopada, 2021.
U Đakovu je odigran susret bivših članova hrvatske klupske elite, koji danas igraju prvoligaški rukomet, ali u drugom rangu natjecanja. Đakovo je ugostilo Osijek. Rivalitet se danas nastavlja u Prvoj HRL "sjever". S različitom kvalitetom i ambicijama što dokazuje i subotnji susret u kojem su Osječani bez veće muke slavili s 32:24. Nakon što su u prethodnom kolu odigrali neriješeno s KTC-om, sastav Daga Kovačevića vratio se starim navikama. Naime, prva dva kola okončali su s pobjedama te trenutno sa sedam bodova zauzimaju vodeće mjesto na tablici. Na vrhu se s Osječanima mogu izjednačiti upravo Križevčani, koji u nedjelju u 20 sati dočekuju Maksimir Pastelu. S obzirom na to da je križevački KTC otišao neporažen iz Zrinjevca, možemo reći kako se nazire da bi se između Osijeka i KTC-a mogla voditi borba za prvo mjesto do samog kraja. Premda, prvenstvo je tek počeo, čak je četiri momčadi u prva četiri kola osvojilo šest bodova, samo bod manje od Osječana. Đakovčani su zasad bez pobjede. Imaju upisan jedan bod, a prigode će tražiti negdje drugdje. Njima je ove sezone cilj opstanak u ligi s obzirom da su se ove sezone vratili u konkurenciju. K.L.
ĐAKOVO  24 (14)

OSIJEK  32 (18)

ĐAKOVO - Nova športska dvorana. Suci: Matija Brodić i Matija Hodžić (Zagreb).

ĐAKOVO: Jarčević 6, Tomašević 4 (3), Lasić 1, Cickai, Kolar, Vastl 2 (1), Jakobović 1, Klepo 1, Rinčić, Ćurić 2, Kovačević 2, Bradarić, Goluža, Matačić 4 i Antunović 1.

OSIJEK: Vujović, Žganjer 1, Zrno 9 (7), Jurić, Čurić 2, Pavlović, Bošnjak, Vuković 4, Vukušić 2, Tomas 2, Pleše 1, Šimatić 1, Lukac 5, Radović 4, Mudrovčić i Nedić.

SEDMERCI: Đakovo 4(4), Osijek 7(7); ISKLJUČENJA: Đakovo 8 minuta (Lasić 2+2+2, Ćurić 2), Osijek 12 minuta (Zrno 2, Tomas 2+2, Pleše 2, Radović 2, Nedić 2)



Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike