Regija
PROMETNA POLICIJA PU POŽEŠKO-SLAVONSKE U AKCIJI

Dani sigurnosti u prometu – protiv glavnih „ubojica“
Objavljeno 21. rujna, 2021.

POŽEGA - U  organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL održavaju se Dani sigurnosti u prometu, a Prometna policija Požeško-slavonske županije je tim povodom provela preventivno-represivnu akciju kontrole najčešćih uzročnika stradavanja. Na kontrolnoj točki pred požeškom bolnicom zaustavljena su mnoga vozila, ali prekršaja uglavnom nije bilo. Stoga su neki, poput vozača kamiona s vukovarskom tablicom, zaslužili posebno priznanje.


- Danas je „Dan bez poginulih u cestovnom prometu“, a tim povodom naglasak je na pojačanoj kontroli posebno četiri ubojice na cestama. Pazimo na brzinu, alkohol, korištenje mobitela u vožnji, korištenje  pojasa, sjedalica za djecu i drugo. Što se tiče poginulih, možemo biti relativno zadovoljni, jer je tijekom prošle godine poginulo šest osoba, a ove godine u istom razdoblju četvero. Ali dok god imamo poginulih, ne možemo biti zadovoljni“, rekao je Zvonimir Lukačević, voditelj odsjeka za cestovnu sigurnost PU požeško-slavonske.

Ovaj dan dio je projekta “Dani sigurnosti u prometu”, koji se od 16. do 22. rujna provodi pod geslom “Ostani živ i spasi živote drugih”. Policija ga provodi u suradnji s Europskom komisijom. (B.S.T.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike