Sport
NEXE GOSTUJE U DANSKOJ

Tamše: Trebat će nam hladna glava i hrabrost
Objavljeno 21. rujna, 2021.
Od vrijednog plasmana u jednu od skupina Europske lige našičke rukometaše dijeli još 120 minuta

Pred rukometašima NEXE-a najvažniji je dio sezone. Tjedan dana istine u kojima imaju za cilj osigurati najmanje deset europskih utakmica. Od plasmana u jednu od skupina Europske lige dijeli ih 120 minuta.



Nije to "samo" 120 minuta, jer dovoljno je reći da na putu prema odabranom društvu (24 momčadi) koje će nastaviti natjecanje u Europskoj ligi, stoji momčad iz zemlje ovogodišnjih aktualnih svjetskih i olimpijskih viceprvaka. "Gromovi" danas (18.45 sati) u Sikeborgu igraju "prvo poluvrijeme" drugog pretkola Europske lige. Suparnik je Bjerringbro Silkeborg. Bit će to sudar aktualnog danskog i hrvatskog viceprvaka. Nedavni sudar hrvatskog i danskog prvaka, PPD-a Zagreb i Aalborga, završio je katastrofalnim porazom za našeg prvaka. Aalbog je u Zagrebu slavio s čak deset razlike (24:34). Nadamo se ovaj put mnogo boljem učinku hrvatskog predstavnika.

Bez srljanja


- Gledali smo tu utakmicu. Sve danske momčadi igraju po sličnom principu. Znači vrlo brz, dinamičan rukomet koji ne dopušta previše, a kažnjava svaku pogrešku suparnika. Veliki izazov predstoji nam u dvije utakmice, a na meni je, odnosno cijeloj našoj ekipi, pa na kraju i cijelom klubu, da učinimo sve kako bismo se što bolje postavili na terenu. Jako važna bit će glava. Nadam se kako nećemo činiti pogreške koje se ne smiju događati na ovoj razini, jer to će suparnik sigurno kazniti. To mi je prioritet. Hladna glava, ali ipak pokazati hrabrost. Već u prvoj utakmici u Silkeborgu - izjavio je trener NEXE-a Branko Tamše uoči puta u Dansku gdje su krenuli čarterom.

Sam trener NEXE-a navodi kako danska momčad nema neka zvučna imena. Ipak, onaj koji prati rukomet bar svakoga siječnja, a povremeno i svake četvrte godine u srpnju ili kolovozu, čuo je za neka imena i prezimena iz danskog sastava. Primjerice, za Bjerringbro-Silkeborg igra osvajač naslova svjetskih prvaka s Danskom Mads Oris Nielsen, zatim švedski vratar Johan Sjostrand, iskusni danski pivot Rene Toft Hansen, a pratiteljima rukometa poznata su prezimena Knudsne i Boldsen. Michael Knudsen sa svoje 43 godine još je u rosteru Bjerringbro-Silkeborga, dok je Patrick Boldsen, sin Joachima Boldsena, koji je u danskoj reprezentaciji godinama s Knudsenom činio "kičmu" momčadi.

Nedoumice


Neće biti lako, no što bi za Tamšea danas bio pozitivan rezultat?

- Za mene je pozitivan rezultat jedino pobjeda. Zvuči čudno, ali tako moramo ići u svakoj utakmici, ali, naravno, volio bih da se nas više pita u uzvratu u Našicama. Znam da će želja, fokus i motiviranost ekipe biti na maksimalnoj razini. S druge strane vidjet ćemo kako će i suparnik reagirati. Analizirali smo ih, snimili, pogledali mnogo toga i sada je sve ostalo samo na nama.

Tamše je u Dansku poveo 18 igrača. Neće biti ozlijeđenih Dorijana Markušića, kao ni od ranije Janka Kevića. Njihovu poziciju srednjeg vanjskog zauzeti će Andraž Velkavrh, a u pričuvi spreman čeka iskusni Saša Barišić-Jaman. Pojavio se problem s Bornom Manci-Mićevićem. Njemu je nastradao palac te danas neće konkurirati, no prema prvim informacijama, mogao bi biti spreman za uzvrat u Našicama.

- Svaki igrač bit će bitan. U ovom trenutku ne znam koji će 16 nastupiti, ali oni koji budu nastupili, vjerujem da će biti na maksimalnoj razini - rekao je trener NEXE-a čiju će momčad s tribina Jysk Arene danas imati i malu, ali vjerujemo glasnu navijačku potporu.


Krešimir Lacković
Pojavio se problem i s Bornom Manci-Mićevićem koji zbog ozljede danas neće zaigrati u Danskoj

Branko Tamše

trener NEXE-a

Za mene je pozitivan rezultat jedino pobjeda. Analizirali smo ih, snimili, pogledali mnogo toga, i sada je sve ostalo samo na nama.

Možda ste propustili...

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

Najčitanije iz rubrike