Sport
MŽNL "OSIJEK-VINKOVCI"

Raspucani Tomislav "sokolove" darivao sa sedam komada
Objavljeno 21. rujna, 2021.
Osječka Olimpija je nakon poraza u Bošnjacima zacementirana na začelju bez osvojenog boda

Baranjac iz Meca na derbi u Vinkovce otišao je sa svih šest pobjeda i poslije tog susreta sedmog kola ostao na tome učinku. Upisavši prvi ovosezonski poraz, zahvaljujući primljenom pogotku, uz koji je Dilj posve uhvatio priključak s momčadima s vrha tablice.



Unatoč porazu, nogometaši Radničkog su zadržali liderstvo na tablici MŽNL "Osijek-Vinkovci", ali zbog bolje gol-razlike od Borinaca, budući da su oni s tri osvojena boda u Babinoj Gredi također došli do skora od 18. Nastavljajući tako proljetnu renesansu i jesensku berbu bodova s dobrim izgledima popeti se za stepenicu. Na vrhu je sada mogao biti Borac iz Kneževih Vinograda koji je preokrenuo rezultat u Otoku, ali potom primio izjednačujući pogodak u zadnjoj minuti koji ga je skratio za dva boda, odnosno ima jedan manje od vodećeg tandema. Momčad, međutim, Saše Balatinca jedina je još neporažena u konkurenciji, a kako je ona pri vrhu prilično zgusnuta, nije isključeno da se taj Baranjac uskoro popne iznad svih. Začelje istodobno čvrsto drži osječka Olimpija dodatno ga učvrstivši u Bošnjacima, gdje je Zrinski relativno lako došao do punog uspjeha i značajnije napredovao u redoslijedu ostavljajući dno na pristojnoj udaljenosti. Pri njemu je novak iz Livane koji je konačno došao do prvih bodova i to na dojmljiv način, budući da je tamošnji ŠRC "Kralj Tomislav" pristigli HAŠK Sokol napustio sa sedam lopti u mreži. Pet ih primivši u nastavku nakon što je na odmoru rezultat glasio 2:2. Istaknuo se trostruki strijelac Petar Grabić koji je najavio bolje dane toga Tomislava. Imenjak iz Cerne ostao je na sedam bodova nakon što je tri ostavio u Valpovu uz čiji se učinak domaći prošlosezonski trećeligaš priključio vodećima i mogao bi ih uskoro preskočiti.

Dobru formu sada bilježi i Mladost koja je iz Satnice Đakovačke nepredvidive Grabovčane ispratila praznih ruku te se utvrdila u gornjem domu. Prema donjem je skliznuo Slavonac, izgubivši u Županji gdje je Radničkom taj uspjeh trebao za bijeg od tabličnog dna koje mu i nadalje prijeti. Županjci su dostigli Bobočane koji su ostavili kompletan plijen u Višnjevcu uz koji je istoimeni domaćin ostao u utrci za konačnim slavodobitništvom.

Dražen Lekšan
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
REZULTATI 7. KOLA
Valpovka (Valpovo) - Tomislav (Cerna) 2:0, Dilj (Vinkovci) - Radnički (Mece) 1:0, Višnjevac - Borac (Bobota) 3:1, Otok - Borac (Kneževi Vinogradi) 2:2, Šokadija (Babina Greda) - Borinci (Jarmina) 1:2, Radnički (Županja) - Slavonac (Komletinci) 2:1, Zrinski (Bošnjaci) - Olimpija (Osijek) 3:0, Tomislav (Livana) - HAŠK Sokol (Stari Jankovci) 7:2 i Mladost (Satnica Đakovačka) - Grabovac 3:1.

U 8. kolu, 25. i 26. rujna sastaju se: Tomislav (C) - Radnički (Ž), Slavonac - Mladost, Radnički (M) - Valpovka, Borac (B) - Borac (KV), Borinci - Otok, HAŠK Sokol - Šokadija, Grabovac - Zrinski, Olimpija - Tomislav (L) i Višnjevac - Dilj.

Možda ste propustili...

BROKERI OTVARAJU POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Ishod posljednje utakmice ne bi se smio ponoviti u Osijeku

STUDENTSKO TAEKWONDO PRVENSTVO HRVATSKE

Dva srebra stigla na istok Hrvatske

Najčitanije iz rubrike