Sport
PRVA ŽNL OSJEČKO-BARANJSKA

Nastavak mrtve utrke FEŠK-a i Jedinstva
Objavljeno 21. rujna, 2021.
Odigrano je samo sedam susreta petog kola osječko-baranjskog prvoligaškog nogometnog saziva jer je onaj u Osijeku odgođen zbog koronavirusa u taboru domaćeg Metalca, tako da će Marijančani drugom zgodom doći u posjet tome sastavu s dna tablice. "Metalci" su unatoč neigranju napredovali za jedno mjesto, preskočivši Ratar, kojeg je na njegovu terenu u Piškorevcima pobijedilo tada vodeće Jedinstvo i zadržalo maksimalni bodovni učinak. Svih pet pobjeda ima i feričanački FEŠK, koji se nakon domaćeg "torpediranja" prološlosezonskog četvrtoligaša iz Kuševca probio na čelo redoslijeda zahvaljujući boljoj gol-razlici od Donjomiholjčana. Taj je tandem ujedno načinio znatniji odmak od konkurencije, u kojoj je osim Torpeda prvi poraz doživio i Vardarac. Izgubivši baranjski derbi u Popovcu, gdje su tamošnjem Hajduku bodovi bili prijeko potrebni za bijeg od najugroženijih. Od kojih je sve udaljeniji novak iz Donje Motičine, koji je dobru formu nastavio u Radikovcima "petardiravši" domaće Bratstvo i zacementiravši ga na začelju bez boda i danog pogotka u 450 minuta igre! Do vodećeg tandema sada se smjestilo Baranja Belje jednim pogotkom svladavši pristigli Đurđenovac, koji je Belomanastircima donio napredak za četiri stepenice. Uz Torpedo i Vardarac preskočili su također Slavonac i Viljevo, koji su prekjučer doživjeli gostujuće poraze od ugroženih sastava. Ladimirevčani u Josipovcu Punitovačkom, gdje se Omladinac ujedno domogao prve sezonske pobjede, a Viljevčani u Josipovcu od Radnika, koji dobro djeluje te se stoga smjestio u mirniji dio redoslijeda. Nakon trećine jesenskog dijela prvenstva tablica se polarizirala, odnosno tandem je na vrhu pobjegao za pet itekako opipljivih bodova, dok je tercet na dnu znatnije zaostao, a prilično mršavi dosadašnji ulov nije podloga budućem optimizmu premda do kraja ima još pregršt iskušenja.D.L.


Standings provided by SofaScore LiveScore
REZULTATI 5. KOLA
Ratar (Piškorevci) - Jedinstvo (Donji Miholjac) 0:2, Omladinac (Josipovac Punitovački) - Slavonac (Ladimirevci) 2:0, Radnik (Josipovac) - Viljevo 2:1, Hajduk (Popovac) - Vardarac 2:1, Bratstvo (Radikovci) - Motičina (Donja Motičina) 0:5, Baranja Belje (Beli Manastir) - Đurđenovac 1:0 i FEŠK (Feričanci) - Torpedo (Kuševac) 5:0. Susret Metalac (Osijek) - Hajduk (Marijanci) odgođen.



U 6. kolu, 25. i 26. rujna, igraju se susreti: Jedinstvo - FEŠK, Đurđenovac - Torpedo, Baranja Belje - Bratstvo, Slavonac - Ratar, Hajduk (M) - Omladinac, Motičina - Radnik, Vardarac - Metalac i Viljevo - Hajduk (P).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike