Regija
ZA RAZVIJANJE PROMETNOG ZNANJA

Učiteljice osmislile projekt "Promet i ja"
Objavljeno 20. rujna, 2021.
ŠEĆERANA/ČEMINAC - Svjesne iznimne važnosti sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebno djece, dvije učiteljice baranjskih osnovnih škola, Silvija Kozari Golob iz OŠ Šećerana i Željka Krizmanić iz čemnačke OŠ "Matija Gubec" - PŠ Kozarac, nedavno su pokrenule novi projekt pod nazivom "Promet i ja" i pozvale odgojno-obrazovne djelatnike na partnersku suradnju i razvijanje prometnog znanja. U njega su se ubrzo uključile i učiteljice diljem Hrvatske, ali i odgojno-obrazovni djelatnici iz BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije i Turske. Plan rada već je postavljen na eTwinning platformi te na Facebook stranicu projekta "Promet i ja" i ondje će tijekom školske godine sudionici objavljivati dječje uratke.

"Prve aktivnosti našeg projekta ostvarujemo s učenicima prvih razreda poučavajući ih o sigurnom putu od kuće do škole, a slijedi i edukacija PU osječko-baranjske o važnosti poštovanja prometnih pravila, jer izići ćemo iz okvira škole pojačanom suradnjom s lokalnom policijskom upravom i HAK-om. Aktivnosti i edukacije provodit ćemo na vježbalištima i poligonima, razvijat ćemo poduzetništvo kod djece viših razreda edukacijom kako postati bike vodič, a planirane su glazbene radionice na temu prometa i drugi oblici", kazala je Silvija Kozari Golob.

Željka Krizmanić naglašava da je projekt osmišljen prema predmetnom kurikulu prirode i društva za učenike razredne nastave, ali tema je prikladna i za učenike starijih razreda te za različite nastavne predmete. Online suradnjom na platformi eTwinning ostvarit će se međuškolska suradnja, a u planu je i suradnja s učenicima predmetne nastave iz Čeminca te kreativne radionice izrade modela automobila. L.A.
Možda ste propustili...

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

Najčitanije iz rubrike