Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA U SUBOTU OTVARAJU NOVU SEZONU U 1. HRL

Mrkonja: Ne treba nam neki poseban motiv, poštujemo Umag, ali ga se ne bojimo
Objavljeno 18. rujna, 2021.

Rukometašice Osijeka subotnjom utakmicom u dvorani Zrinjevac (19 sati) protiv Umaga kreću u novu prvoligašku sezonu. Otvaranje prvenstva gotovo da nije moglo donijeti veći izazov, jer Umažanke su prošle sezone bile trećeplasirana ekipa prvenstva.



Osječanke će ih dočekati s dosta upitnika o svojim mogućnostima jer su u pripremnom periodu odigrale samo tri prijateljske utakmice. U sve tri su i slavile, no ostaje vidjeti je li trener Jasmin Mrkonja, koji se vratio na klupu tijekom priprema zamijenivši Vedrana Ćurka, uspio sve posložiti već za početak prvenstva. Otegotna okolnost bit će mu i ozljede važnih igračica, jer srednja vanjska Dora Pajić zbog koljena sigurno neće nastupiti, a još je dvojben nastup desnog krila Josipe Paule Jerčinović, odluka je donesena tek sinoć, na posljednjem treningu.

- Naravno da bi nam izostanak obiju bio velik hendikep i da bi se osjetio na našoj igri. Međutim, pripremali smo se ovoga tjedna i za takav rasplet pa ćemo vidjeti. Tražili smo nova rješenja, priliku će dobiti neke igračice koje bi inače možda imale manju minutažu, pa im je i to šansa da se pokažu i nametnu. Za Pajić smo i prije znali da neće moći u subotu, a za nastup Jerčinović važnu ulogu ima i procjena isplati li se riskirati pa je možda izgubiti za duže vrijeme - objašnjavao je Mrkonja stanje u ekipi, dodajući kako je kadru priključio i nekoliko mlađih igračica.

Koliko će te najmlađe biti u prilici za nekakvu minutažu, ovisi o stanju na parketu, gošće ipak dolaze u ulozi favoritkinja, no jasno je da Osječanke ne namjeravaju izvjesiti bijelu zastavu.

- Umažanke su lani sigurno bile hit prvenstva, uostalom, uspjele su pobijediti i Lokomoticu. Iskusna su ekipa, jako kvalitetna, no nikako ne i bez svojih slabosti. Ovoga smo ih tjedna dodatno analizirali, pogotovo našu posljednju utakmicu te ćemo pokušati iskoristiti uočene slabije strane. Rekao sam djevojkama da budu spremne za tvrdu utakmicu, u kojoj si ne smijemo dopustiti bacanje lopti u prazno, takve pogreške moramo svesti na minimum. U obrani moramo biti čvrsti i dovoljno agresivni kako bismo im onemogućili razvijanje svoje igre. Optimist sam, kada se borite, i rezultat vas često nagradi. Za Umag nam ne treba poseban motiv, poštujemo ga, ali ga se ne bojimo - poručio je Mrkonja.

Susret s Umagom značit će i povratak publike na tribine Zrinjevca nakon dugo vremena. Otvorena će biti velika (sjeverna) tribina, ulaznice stoje samo deset kuna, sav prihod ići će u korist Azila, a, kao i na ostalim sportskim događajima, gledatelji moraju imati COVID potvrdu. G. Roguljić
Cijena ulaznice je 10 kuna, a sav prihod ŽRK Osijek uplatit će Azilu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike