Osijek
TJEDAN MOBILNOSTI

Iskoristite priliku i (pro)gibajte se
Objavljeno 18. rujna, 2021.

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti (od 16. do 22. rujna) Grad Osijek priredio je niz aktivnosti s naglaskom na urbanu mobilnost koja je jedan od važnijih segmenata zelene tranzicije.



Tako će se u subotu (18. rujna) od 11 do 13 sati na Trgu Ante Starčevića održati "Retrospektiva Essekerki" o osječkom javnom prijevozu kroz povijest, a u 12 sati na istom mjestu i predavanje o povijesti osječkog tramvaja. U 10 sati kod pješačkog mosta na desnoj obali Drave održat će se program "Živjeti zdravo". U isto vrijeme s Trga Vatroslava Lisinskog u Tvrđi krenut će biciklijada do Azila za pse u Nemetinu. Točno prekoputa, na Kopiki, u 10 sati započinje i Panona fest: biciklom, kajacima i pješice do Erduta. Za one likovno nadarene u 10.30 u Gradskoj galeriji u Tvrđi održat će se Waldingeraonica, likovna radionica o mobilnosti.

Nedjelja će biti u znaku devize "Gibanjem do zdravlja". Od 10.30 do 13 sati u Perivoju kralja Tomislava održat će se izviđačke igre u režiji UI Slavonski hrast. Nešto istočnije, ispred Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića od 11.30 do 13 sati ples za zdravlje priredio je Plesni studio Shine, a u Izviđačkom parku Donji grad od 16 do 17 sati održat će se Izviđačke igre.

Ponedjeljak donosi "Hi-tech mobilnost" - obilazak osječkih tehnoloških organizacija, tvrtki i startupova na romobilima sa startom ispred poduzetničkog inkubatora BIOS (Strossmayerova 341) u 12 sati. U utorak slijedi obilazak Zoološkog vrta (10 sati), demonstracija rješenja za čišćenje urbanih zona (Perivoj kralja Tomislava u 11 sati) te vožnja "Dirt parkom" za najmlađe u 16 sati na Vijencu Ivana Meštrovića.

Posljednji dan Tjedna mobilnosti, srijedu, obilježit će Dan bez automobila. Od 10 do 16 sati u Ulici V. Hengla, koja će biti zatvorena za automobile, bit će predstavljen program mobilnosti Grada Osijeka: gradski bicikli, romobili i automobili, kao i programi i projekti udruga i organizacija. Bit će tu i nagradnih igara te prilika da se okušate u vožnji poligonom.

Od 16 do 18 sati na poligon za električni automobil na Trgu Ante Starčevića dolazi poznati reli-vozač Juraj Šebalj. Bit će to prilika da testirate svoje vozačke sposobnosti s Jurom kao suvozačem, a neće nedostajati ni pića i grickalica. I. Alilović
Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana