Osijek
OKRUGLI STOL OKUPIO KNJIŽNIČARE

Zavičajni fondovi i zbirke - riznice prošlosti
Objavljeno 17. rujna, 2021.
U Odjelu knjižnice Muzeja Slavonije u Osijeku je 16. rujna održan 4. okrugli stol Zavičajni fondovi i zbirke u knjižnicama panonskog prostora: riznice zavičajne prošlosti. Organizirali su ga Muzej Slavonije, Društvo knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema, GISKO te Komisija za zavičajne zbirke Hrvatskog knjižničarskog društva, s ciljem otkrivanja i predstavljanja zavičajnih fondova u različitim vrstama knjižnica i baštinskih ustanova te iznalaženjem poveznica, osoba i događaja koji bi bili okosnice međusobne suradnje i povezivanja kroz zajedničke projekte, javlja Ljiljana Krpeljević iz GISKO-a.

Skup je okupio 50-ak sudionika iz Osijeka, Našica, Slavonskog Broda, Vinkovaca, Požege, Donjeg Miholjca, Bjelovara, Varaždina, Virovitice, a prvi put u rad skupa uključile su se i knjižničarke iz Splita i Šibenika. Skupu su se pridružili iz Pečuha Silvestar Balić (Znanstveni zavod Hrvata u Mađarskoj), iz Subotice Katarina Čeliković (Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata), i Dragan Rokvić iz Gradske biblioteke Subotica sa suradnicima.

Skupu su nazočili Goran i Paula Rem, sin i unuka Vladimira Rema, čiju su ostavštinu predstavili knjižničari iz Gradske knjižnice Slavonski Brod. Sudionici su obišli izložbu 100 godina Hrvatskoga lista u Muzeju Slavonije. I.R.G.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike