Osijek
SVEČANO URUČIVANJE UGOVORA

Gradu Osijeku ugovori
vrijedni 24 milijuna kuna
Objavljeno 17. rujna, 2021.

Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, uručila je gradonačelniku Ivanu Radiću 16 ugovora za projekte financirane iz fondova EU na području Grada Osijeka, u ukupnoj vrijednosti 24 milijuna kuna. Riječ je o projektima koji se već realiziraju na području Osijeka, a ovim ugovorima sufinancira se udio iznosa koji je Grad Osijek u obvezi osigurati iz svojih izvora.

Od tih projekata ministrica Tramišak je istaknula energetsku obnovu dječjih vrtića i osnovnih škola, te izgradnju IT parka i Centra za posjetitelje u Tvrđi, modernizacije tramvajske pruge.

"Zajedničkim zalaganjem Vlade RH, ministarstva te općina i gradova idemo u smjeru 100 postotne apsorpcije europskih fondova. Trenutno smo na 60 posto apsorbiranih sredstava, a 122 posto je ugovoreno. U apsolutnim iznosima gotovo 100 milijardi kuna ugovorene vrijednosti EU projekata, a do sada smo proveli i isplatili korisnicima 50 milijardi kuna. To je podatak koji govori da smo se znatno ubrzali, a na ovaj način dodatno potičemo gradove i općine da do 2023. godine dostignemo 100 posto realizacije", istaknula je ministrica Tramišak.

Gradonačelnik Radić je naglasio kako na svom području, zajedno s partnerima, realizira projekte u iznosu većem od 1,2 milijarde kuna.

"Za novo financijsko razdoblje postavili smo si još ambicioznije planove, nastavit ćemo raditi velike projekte i pri tome što manje koristiti gradski proračun i biti u potrazi za alternativnim izvorima financiranja, naglasio je Radić. D.Ku.

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike