Sport
ADRIATIC CHALLENGE U PREPONSKOM JAHANJU

Osijek: Sve je spremno za veliki trodnevni konjički happening na Pampasu
Objavljeno 17. rujna, 2021.

Nakon mnogobrojnih problema i više najava, od danas (petak) do nedjelje na osječkom hipodromu Pampas održat će se Adriatic Challenge, konjičko natjecanje u preponskom jahanju.



- Da, bilo je problema, a u pozadini svega je COVID. Zbog pandemije bilo je teško okupiti društvo iz susjednih zemalja, pa smo onda imali teškoća s nabavom montažnih boksova iz Austrije i Mađarske, a i u toj nabavi zasmetala je korona. No napokon se sve poklopilo i danas kreće Adriatic Challenge - kaže Neđeljko Knežević, predsjednik Konjičkog kluba Osijek, koji je organizator ovog trodnevnog happeninga konjičkog sporta na Pampasu.



Predsjednik je zadovoljan što turnir kreće, a još zadovoljniji time tko će se na njemu sve pojaviti.



- KK Osijek bio je organizator velikog broja turnira, ali ovaj je jedan od najboljih i najjačih posljednjih godina. Prezadovoljni smo time tko nam je sve najavio dolazak - dodao je Knežević.



Natjecanja na Pampasu kreću svakog dana od 9 sati, prvo utakmicama u kojima će prepone u parkuru biti postavljene na manjim visinama, dok će u poslijepodnevnim satima biti ono najzanimljivije i najzahtjevnije.



- Nama je ovaj turnir "generalka" za veće stvari. Sljedeće godine imamo ambiciju napraviti jedno veliko natjecanje na kojemu će na Pampasu nastupiti i sto grla - zaključio je Knežević.



Prema riječima Zorana Mandukovića, direktora Adriatic Challengea, ove će godine na turniru nastupiti 60-ak grla, dolaze svi najbolji hrvatski preponaši, ali i natjecatelji iz BiH, Slovenije, Mađarske, Srbije, Makedonije i Finske. U sklopu Adriatic Challengea održat će se i finale Croatia Cupa u preponskom jahanju, okupljaju se svi uzrasti, od kadeta i juniora, preko mladih jahača, do seniora, a skakat će se na visini prepona od 80 do 140 cm.



U današnjem programu vrhunac je poslijepodnevna utrka u kojoj će prepone biti postavljene na 130 cm i koja je za Pokal Marjana Jukića. U subotu popodne je finale Croatia Cupa (135 cm), u nedjelju program također počinje od jutra, a za zatvaranje su dvije velike utakmice. Pretposljednja utrka Adriatic Challengea je za Pokal Osječko-baranjske županije, a onda od 17 sati kreće i cijenjena priredba za Pokal grada Osijeka, u kojoj će grla i njihovi jahači preskakati prepone na visini od 140 cm. Nakon utakmice za Pokal Grada Osijeka bit će spuštena zavjesa na još jedno konjičko natjecanje u Osijeku, za koje se organizatori nadaju da će proći u najboljem ozračju i da najavljena kiša neće stvoriti veće probleme.



Spomenimo i kako je nagradni fond Adriatic Challengea 45.000 kuna, a ta svota bit će raspoređena na sedam utakmica koje ulaze u nagradni fond.



Ivana Liović
Ulazak na Pampas je slobodan, u subotu od 10 do 12 sati organizirat će se besplatna škola jahanja za djecu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike