Crna kronika
TRAGEDIJA U BARANJSKOM ZMAJEVCU

Uhićen vozač kamiona zbog pogibije dječaka na biciklu
Objavljeno 16. rujna, 2021.
Tragediji je svjedočila dječakova majka, koja se s njim i mlađim sinom vraćala kući

Zmajevac je zavijen u crno. U srijedu kasno poslijepodne poginulo je desetogodišnje dijete. S majkom i mlađim bratom dječak se vraćao kući, u zmajevačku ulicu Kiš Rajna, iz posjeta baki. Na raskrižju sa Željezničkom nesretnim ga je slučajem pregazio kamion.



- U srijedu oko 17.30 u Zmajevcu, Željeznička ulica 2b, dogodila se teška prometna nesreća, u kojoj je smrtno stradalo 10-godišnje dijete koje je upravljalo biciklom. Vozač teretnog vozila, 55-godišnji hrvatski državljanin, uključivao se u promet prethodno zaustavljenim teretnim vozilom na kolniku te nije na vrijeme uočio desetogodišnje dijete koje se biciklom vozilo po kolniku. Zbog navedenog je razloga prednjim desnim dijelom teretnog vozila udario u dijete, koje je izgubilo ravnotežu i palo na kolnik, a potom je pregaženo. Dijete je na mjestu smrtno stradalo, a očevid su obavili policijski službenici u suradnji sa zamjenikom općinskog državnog odvjetnika - stoji u priopćenju Policijske-uprave oječko-baranjske. Kako saznajemo, vozač je uhićen, a nad njim je počelo kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Vijest o tragičnoj pogibiji desetogodišnjaka brzo se pročula Zmajevcom i Baranjom.

- Većina Zmajevčana o ovom je tragičnom slučaju čula ubrzo nakon što se dogodio. Jutros smo odmah nakon dolaska u školu (četvrtak ujutro, nap.a.) u holu organizirali komemoraciju. Učenici su na papirićima, u suzama, ispisali poruke dojučerašnjem razrednom kolegi, još uvijek ne vjerujući što mu se dogodilo - priča Kinga Kolar, ravnateljica OŠ Zmajevac, ističući kako je poginuli dječak bio učenik četvrtog razreda njezine škole. Bio je mirno i povučeno dijete, a u razred je s njim išlo desetak učenika. Riječ je o kombiniranom odjelu prvog i četvrtog razreda. Kaže kako će sve učiniti da pruže potporu nesretnim roditeljima, ali i potresenim učenicima razreda poginulog učenika. K sebi ne dolaze ni mještani Zmajevca.

- Ne mogu vjerovati da se takvo što dogodilo. Ne želim kriviti nikoga, ali zar je moguće da se takve stvari događaju dobrim ljudima - pita se jedan mještanin. Nesreća je to veća što u spomenutom dijelu Zmajevca nema pretjeranog prometa, ali se nesretno dijete u krivom trenutku našlo na krivom mjestu... Kuloari pričaju kako je vozač kamiona, u vlasništvu Općine Darda, u zmajevačku Željezničku ulicu došao kako bi odvezao građevinski i slični otpad iz dvorišta kuće na samom uglu ulice te kako je do tragedije došlo zbog menevra kamionom prilikom ulaska u dvorište. Očevid je trajao gotovo cijelo prijepodne.

Pogibija desetogodišnjaka drugi je smrtni slučaj na baranjskim prometnicama ove godine. Zbog tragičnog je događaja otkazan i prvi baranjski Vinatlon, koji je u zmajevačkim surducima trebao biti u petak i subotu.



Ivica Getto
PAO S MOTOCIKLA
Jedna osoba teško je ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu u mjestu Kosovac, u Brodsko-posavskoj županiji. Nesreća se dogodila oko 9.30, kada je 55-godišnjak, upravljajući motociklom njemačkih nacionalnih oznaka, prilikom skretanja izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Teško se ozlijedio te je zadržan na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Istoga dana oko 23.55 između mjesta Alilovci i Kaptol, u Požeško-slavonskoj županiji, 40-godišnja vozačica Volkswagena, koja je imala 0,86 promila alkohola u krvi, vozilom je sletjela u putni kanal. U prometnoj nesreći 40-godišnjakinja je lakše ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. S.Lacić

Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike