TvObzor
SVI SVECI MAFIJE

Početak priče o obitelji Soprano
Objavljeno 17. rujna, 2021.

Obitelj Soprano smatra se jednom od najvećih i najkvalitetnijih TV serija svih vremena koja je osvojila brojne Emmy nagrade te 5 Zlatnih globusa, stoga ne čudi što je vrlo brzo stekla status kultne serije, a tako je ostalo do danas.



Prošlo je više od deset godina od kako je serija nestala u tami malih ekrana. Prerana smrt Jamesa Gandolfinija onemogućila je redatelju Davidu Chaseu snimanje nastavka, stoga se odlučio priču o životu mafijaša Tonyja Soprana i njegovoj obitelji koja je oduševljavala milijune diljem svijeta preseliti na velike ekrane i prikazati početke najpoznatije američke mafijaške obitelji.

U ulozi mladog Tonyja Soprana, kojeg je u seriji glumio pokojni James Gandolfini, pojavljuje se njegov sin Michael Gandolfini. U ostalim ulogama gledat ćemo Allessandra Nivola, Lesliea Odoma Jr., Jona Bernthala, Coreya Stolla, Billya Mangussena te oskarovku Veru Farmiga. Također nekoliko obožavanih likova iz originalne serije dio je filmske postave.

Radnja filma smještena je u Newarku u New Jerseyju, u vrijeme ranih 70-ih godina. Tih su godina Ameriku obilježili mnogobrojni prosvjedi i velike migracije bijelaca iz rasno raznolikih područja, a mafijaške obitelji tad su vladale ulicama Newarka. Mladi Tony Soprano se teško snalazi u srednjoj školi, gdje, iako mu je rečeno da ima natprosječni IQ te kako ima kvalitete koje posjeduju dobri vođe - više naginje ‘obiteljskim poslovima‘. Scenarij filma napisao je autor serije David Chase dok je redatelj Alan Taylor koji je bio jedan od redatelja popularne serije.

Film "Svi sveci mafije" u distribuciji Blitza u kina stiže 7. listopada.
Možda ste propustili...

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

Najčitanije iz rubrike