TvObzor
HRT: KRIMI SERIJAL "THE CORONER"

Policijske istrage u veličanstvenom britanskom priobalju
Objavljeno 17. rujna, 2021.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 20. rujna na Prvom programu u terminu od 15.55 sati počinje s prikazivanjem kriminalističke serije “The Coroner”. Serija se bavi policijskim istragama, a radnja se odvija u veličanstvenom britanskom priobalnom kraju. Pratimo ambicioznu odvjetnicu koja se vratila živjeti i raditi u gradić iz kojeg je pobjegla kao tinejdžerica.



Jane Kennedy je mrtvozornica koja istražuje iznenadne ili neobjašnjive smrtne slučajeve. U svakoj je epizodi nakon otkrića mrtvog tijela čeka nov i intrigantan slučaj koji mora istražiti. Jane mora surađivati s bivšom ljubavi Daveyem Higginsom, koji je sada detektiv narednik. U seriji se isprepleću misterij, potencijalna opasnost te toplina i veselost Janeinih odnosa s kolegama, obitelji i mjesnim stanovništvom. Jane je darovita i uporna u istjerivanju pravde za mrtve, no njezin privatni život malo je kaotičniji. U prvoj epizodi Jane budi telefon i doznaje da je dječak Steve Kernan nađen mrtav podno svjetionika. Svi se pitaju isto: je li Steve skočio ili ga je netko gurnuo?

Autorica obje BBC-jeve serije je Sally Abbott, a glavne uloge tumače Claire Goose, Matt Bardock, Grace Hogg-Robinson, Beatie Edney, Ivan Kaye i Oliver Gomm.
Najčitanije iz rubrike