Sport
1/16 FINALA SUPERSPORT KUPA HRVATSKE

Osijek lako dalje, Mierez na vratima zamijenio Malenicu
Objavljeno 16. rujna, 2021.
U završnici susreta dogodio se kuriozitet, isključen je vratar Osijeka Malenica, pa je među vratnice stao prvi klupski strijelac

Nogometaši Osijeka bez ikakvoga stresa izborili su plasman u osminu finala Supersport hrvatskog Kupa. Bio je to veliki dan u Beletincu, jer je domaći klub prodao svih 1200 ulaznica koje su puštene u prodaju, a uz to dame su imale besplatan ulaz.



Domaćini kažu kako je to bila najbolja posjećenost u povijesti kluba, ali nije im pomoglo kada je sama utakmica u pitanju. Osijek je ozbiljan i kao takav prejak. Ostvario je rutinsku pobjedu koja je mogla biti još izraženija, ali bijelo-plavi su u prvom dijelu upropastili desetak čistih prilika za pogodak.



Revija promašaja


Susret je počeo baš onako kako je Osijek priželjkivao. U trećoj minuti prvi korner i odmah pogodak. Izvođač udarca iz kuta bio je Miloš, a Čeberko je uletio na prvu vratnicu i glavom loptu proslijedio u mrežu 0:1. Takav početak uvijek je dobrodošao kada se igra protiv niželigaških momčadi, jer im odmah skreše krila. Osijek je očekivano gospodario terenom, ali je nakon vodstva krenula serija promašaja. Pilj je u devetoj minuti iz dobre pozicije lansirao loptu visoko preko vrata, a u 15. su on i Hiroš u istoj akciji pucali mlako s desetak metara. U 21. minuti Hiroš je pogodio vratnicu s četiri metra iskosa. Kad već opet nije išlo iz igre, onda je tu prekid. Ovaj put u pitanju je bio slobodan udarac iz kojeg je Bočkaj u 29. minuti loptom prebacio "živi zid" i pogodio gornji desni kut - 0:2. Do odmora su Osječani stigli promašiti još tri čista "zicera". Situacije "jedan na jedan" protiv Topčagića i Hiroša obranio je domaći vratar Medved, a u 38. minuti Pilj je pucao preko praznih vrata s pet metara. Iako je veći dio prvog dijela igrao u drugoj brzini Osijek je mogao imati golemu prednost da je realizacija bila samo malo bolja. Nažalost, taj problem nije nikakva novost u igri osječke momčadi.

Dakuov prvijenac


U nastavku susreta tempo igre još je malo pao. Osječani zadovoljni sigurnom prednošću više nisu jurili po treći pogodak, a domaćini nisu mogli ozbiljnije ugroziti Malenicu. Sve je izgledalo nekako mlako. Nije više bilo ni prilika za pogotke. Očito je bilo kako jedni i drugi jedva čekaju kraj. Ipak, Bjelica je izmjenama malo razdrmao svoju momčad. U 78. minuti Mierez je uzeo loptu na sredini terena, pa odlično poslužio Dakua koji je izbjegao zaleđe, zaobišao Bosilja koji je izišao s vrata te zabio svoj prvi pogodak u službenoj utakmici u bijelo-plavom dresu. Do kraja smo vidjeli i jednu neuobičajenu situaciju. Naime, u 88. minuti vratar Osijeka Marko Malenica dobio je crveni karton, jer je napravio prekršaj nad Mašićem izvan kaznenog prostora. Osijek je dotad već obavio sve raspoložive zamjene igrača, pa je na vrata morao netko iz polja, a izbor je pao na prvog klupskog strijelca Ramona Miereza. Ipak, Argentinac nije imao prilike pokazati svoje vratarske sposobnosti, jer je sudac Ante Čuljak vrlo brzo označio kraj susreta.



Dalibor Keler
realizacija
OSIJEK JE PROMAŠIO DESETAK ČISTIH PRILIKA

BEDNJA       0

OSIJEK       3 (2)

BELETINEC - Igralište kod Mosta. Vrijeme sunčano, vrlo toplo. Teren dobar. Gledatelja: 1.500. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) - 6. Strijelci: 0:1 Čeberko (3), 0:2 Bočkaj (29), 0:3 Daku (78). Žuti karton: Puškadija (Bednja). Crveni karton: Malenica (Osijek).

BEDNJA: Medved 6,5 (od 76. Bosilj -), Puškadija 6, Holi 6, Sinković 6, Žuti 5,5, Šincek 5,5, Mašić 6,5, Bregović 6, Klopotan 5,5 (od 32. Kulji 6), Herceg 6 Božak 5,5.

OSIJEK: Malenica -, Miloš 6,5, Bralić 6,5 (od 68. Caro 6,5), Čeberko 7, Bočkaj 6,5, Žaper 6,5 (od 77. Jugović -), Kleinheisler 6,5 (od Bohar -), Pilj 6,5, Ndockyt 6,5, Hiroš 6,5 (od 77. Mierez -), Topčagić 6,5 (od 64. Daku 6,5).

IGRAČ UTAKMICE: JEVHEN ČEBERKO (OSIJEK)

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike