Dome slatki dome
STANOVANJE RAZLIČITE VRSTEI MATERIJALI

Zanimljive obloge naglašavaju ambijent
Objavljeno 16. rujna, 2021.
Vrijeme provedeno u vrtu ili na terasi zasigurno je jedno od najkvalitetnijih u smislu opuštanja i uživanja

Keramičke pločice su materijal koji se često upotrebljava za oblaganje podnih površina, i to zbog više razloga: mogućnosti odabira vrsta pločica koje imitiraju drvo, kamen, travnate površine, drvene oblice, kamene oblutke, beton ili mogu imati neku neutralnu teksturu. Keramičke pločice su izuzetno jednostavne za održavanje, a i trajnost im je jedna od istaknutih kvaliteta.



Posebne vrste pločica su one pojačane debljine, 2-3 cm, koje se postavljaju na visinski podesive podmetače bez vezivnog sredstva. Polažu se na šljunčanu ili travnatu podlogu i prema potrebi se mogu jednostavno skinuti i premjestiti na drugo mjesto. Ovakva mobilna kombinacija će naći svoju primjenu u mnogim vrtovima i terasama, a pogotovo kod onih koji vole stalne promjene. Popločenje kamenim pločama može biti slagano na moderne ili rustikalne načine pločama pravilnog ili nepravilnog formata. Lomljeni formati daju posebno rustikalan ugođaj. Kamen je najbolje odabrati u skladu s lokalitetom, tj. domaću vrstu kamena, koja će najbolje podnositi lokalne klimatske uvjete te tako biti najbolja za trajnost i održavanje.

Atraktivna popločenja postižu se kombiniranjem različitih materijala ili slaganjem pločama ili letvicama od istog materijala u različitim motivima. Konačan ugođaj će ovisiti i o vašoj maštovitosti: kako povezati i naglasiti podnu oblogu s ostalim elementima prisutnim u eksterijeru – arhitekturom i prirodom. Ukupnom vizualnom dojmu vrta ili terase uvelike pridonosi odabir materijala za popločenje podnih površina. Osim samog materijala, specijalne efekte stvara boja, format odabranog materijala kao i shema polaganja. Kako biste odabrali ono najbolje za vaš vrt ili terasu, upoznajte se s odabirom podnih obloga koje se nude na tržištu. Vrijeme provedeno u vrtu ili na terasi zasigurno je jedno od najkvalitetnijih u smislu opuštanja i uživanja.



Jasminka Knežević
Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

DA ORHIDEJE DUGO I LIJEPO CVATU

I biljke vole piti zeleni čaj

TEST: EINHELL TE-SW 18/610 LI-SOLO

Za čiste staze i sve površine oko objekta

Najčitanije iz rubrike