Regija
IMAT ĆE JASLIČKU I STARIJU SKUPINU

Otvorenje vrtića 30. studenoga
Objavljeno 14. rujna, 2021.
VILJEVO - Na sjednici Općinskog vijeća Viljeva načelnik Dominik Knežević izvijestio je članove o investicijama i projektima koji se provode na području općine. Načelnik je istaknuo kako bi vrtić u Viljevu, koji je u sastavu Dječjeg vrtića Pinokio Donji Miholjac, uskoro trebao početi s radom, jer je dobivena uporabna dozvola. Svečano otvorenje planirano je za Dan općine, 30. studenoga. Također, slijedi natječaj za zapošljavanje šest djelatnika - četiri odgojiteljice, jedne kuharice i jedne spremačice, kao i upis djece.

- Iako u projektu vrtića prvotno nismo predvidjeli jasličku skupinu, vidljivo je da postoji zanimanje i za nju. Stoga će, umjesto dosadašnje planirane dvije mješovite skupine u viljevačkom vrtiću biti i jedna jaslička te jedna starija skupina - pojasnio je Knežević.

Općinski načelnik informirao je članove da je pri kraju gradnja zdravstvene ambulante u sklopu projekta budućeg Centra Viljevo te se nastavlja gradnja vatrogasnog doma. Potpisan je ugovor za nastavak uređenja društvenog doma u Kapelni. Radovi bi trebali početi za mjesec dana i biti gotovi do kraja godine. Za taj projekt Općina je ostvarila potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a u iznosu od 350.000 kuna. U tijeku su završni radovi na gradnji mrtvačnice u Ivanovu. U fazi su projektiranja pristupne ceste i parkirna mjesta kod groblja u Viljevu, Kapelni i Ivanovu, naseljima gdje su sagrađene mrtvačnice. Općina Viljevo zamijenila je nekretnine s tvrtkom Žitar d.o.o. Donji Miholjac, za buduću katoličku kapelu u Kapelni, a za čiju rekonstrukciju predstoje razgovori s upraviteljem Župe sv. Andrije apostola u Viljevu.

Načelnik Dominik Knežević također je izvijestio o rekonstrukciji državne ceste D34. ‘‘Rekonstrukcija se nastavlja na dionici od zapadnog ulaza u Podravsku Moslavinu do Donjeg Miholjca, i to odmah nakon završetka radova na bizovačkoj cesti, koja je trenutačno u izgradnji. Hrvatske ceste sagradit će i biciklističku stazu. Na raskrižju ulica braće Radić i kardinala Alojzija Stepinca planiran je kružni tok, što je dobro zbog usporavanja prometa‘‘, istaknuo je načelnik. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike