Osijek
FILOZOFSKI FAKULTET

Upisi u računalni program Python
Objavljeno 15. rujna, 2021.
Do 1. listopada otvoreni su upisi u Program računalnog razmišljanja i programiranja Python na Filozofskom fakultetu u Osijeku koji ima za cilj usavršavanje polaznika u području računalnog razmišljanja i programiranja s implementacijom u programskom jeziku Python.

Završetkom Programa polaznici će moći za razložene probleme primijeniti primjerene sastavne dijelove programskog jezika čije korištenje dovodi do rješenja problema, koristiti sintaksu programskog jezika Python pri izradi programa, koristiti Turtle modul za vizualni prikaz rješenja, izraditi programe kao rješenja danih problema, osmisliti individualne zadatke i timske projekte te voditi tim prilikom izrade projekta.

Program je namijenjen osnovnoškolskim i srednjoškolskim nastavnicima, ali i polaznicima koji su još uvijek izvan obrazovnog sustava, a žele se usavršiti za izvedbu nastave informatike u osnovnim i srednjim školama. Cijena Programa iznosi 3500 kuna, a upisati ga mogu osobe koje su završile bar preddiplomski studij iz bilo kojeg područja. Program se izvodi u 60 sati nastave koja je raspoređena na 20 sati predavanja i 40 sati vježbi. Nastava se izvodi uživo i/ili online u (virtualnim) učionicama Filozofskoga fakulteta u Osijeku. Sve dodatne informacije o Programu računalnog razmišljanja i programiranja Python mogu se pronaći na web-adresi https://www.ffos.unios.hr/python/naslovna. I. Alilović
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZBOG RADOVA NA REKONSTRUKCIJI VODOVODNOG PRIKLJUČKA

Zatvara se Vukovarska cesta

2

PRVI SAJAM GRAMOFONSKIH PLOČA U OSIJEKU

Najskuplji vinil prodavao se
po cijeni od čak 1500 kuna!

3

U HRVATSKOJ JE 40 TISUĆA OVISNIKA O KOCKI

Kockari žele da ih izvučete
iz dugova, ali ne i iz igre