Kultura
PRI OSNOVNOJ ŠKOLI, U OKVIRU OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE

Voćin: Otvoren Područni odjel Glazbene škole Milka Kelemena
Objavljeno 15. rujna, 2021.

U okviru obilježavanja Dana općine, u Voćinu je pri Osnovnoj školi Voćin svečano otvoren Područni odjel Glazbene škole Milka Kelemena Slatina. Inicijativu za taj projekt pokrenula je ravnateljica voćinske škole Ines Gužvić, uz podršku općinskog načelnika Predraga Filića.



- Zajedničkim trudom uspjeli smo djeci Voćina pružiti nove sadržaje i obogatiti im život, a time unijeti i malo više glazbe u živote svih nas - rekla je ravnateljica Gužvić, zahvalivši svima koji su pomogli ostvarenje toga projekta.

Učenici slatinske Glazbene škole Milka Kelemena uče jedanaest različitih instrumenata. Oni na raznim glazbenim smotrama i natjecanjima ostvaruju vrhunske rezultate i dobitnici su brojnih nagrada i priznanja. Jedan od iznimno uspješnih učenika škole je i 13-godišnji Damjan Krupa iz Voćina, koji je na međunarodnom natjecanju iz solfeggia i kompozicije u Mariboru osvojio tri zlata za prva mjesta u tri kategorije. Njegov uspjeh bit će dodatni motiv ostaloj djeci iz Voćina i okolice, koji sada imaju mogućnost pohađati školu i u svome mjestu. U voćinski Područni odjel već je upisano prvih 15 učenika.

Zadovoljstvo otvorenjem novoga Područnog odjela izrazio je ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Antonio Brzica.

- Vrlo sam sretan i ponosan što je naša Glazbena škola ostvarila još jedan zadani dugogodišnji cilj. Nakon što je 2009. godine otvoren Područni odjel u Orahovici, dobili smo još jedan ovdje u Voćinu, gdje će učenici učiti klavir, harmoniku, violinu, tambure, gitaru i flautu - rekao je ravnatelj Brzica, te na pomoći u realizaciji ovoga projekta zahvalio Ministarstvu znanosti i obrazovanja i ministru Radovanu Fuchsu, ravnateljici Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesni Šerepac, Gradu Slatini i gradonačelniku Denisu Oštrošiću kao osnivaču škole, Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću, kao i pročelnici Martini Bunić, te Općini Voćin na čelu s načelnikom Predragom Filićem i ravnateljici OŠ Voćin Ines Gužvić.

Za područni odjel Glazbene škole Općina Voćin kupila je potrebne instrumente, Osnovna škola Voćin ponudila je prostor, a Glazbena škola iz Slatine osigurala je stručni kadar. U cijeloj priči značajna je bila i uloga ravnateljice Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesne Šerepac, koja je simbolično postala kuma Područnom odjelu Glazbene škole u Voćinu pa joj je pripala čast svečanog otvorenja škole otkrivanjem ploče s njezinim natpisom.

- Pjesma, glazba, vaše note koje će odzvanjati ovom školom bit će nešto najljepše na ovim prostorima te će s vremenom oplemeniti sve one manifestacije i događanja, ne samo općine nego i Svetišta Gospe Voćinske - rekla je prilikom otvorenja ravnateljica Šerepac. Područni odjel u Voćinu blagoslovio je voćinski župnik, vlč. Ivan Ereiz.



Petar Žarković
Ines Gužvić

ravnateljica voćinske škole

Zajedničkim trudom uspjeli smo djeci Voćina pružiti nove sadržaje i obogatiti im život, a time unijeti i malo više glazbe u živote svih nas.

UGLEDNI GOSTI
Među gostima koji su potom obišli glazbene učionice bili su izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Josip Đakić, izaslanik Vlade RH, dožupan virovitičko-podravski Marijo Klement, te dožupan Igor Pavković, gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, načelnik Općine Voćin Predrag Filić, načelnici susjednih općina, ravnatelji osnovnih škola s područja županije, učitelji OŠ Voćin i Glazbene škole Milka Kelemena iz Slatine te mještani Voćina.

Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike