Kultura
U BJELOVARU POD RAVNANJEM MAESTRA SLOBODANA BEGIĆA

Amadeus fest otvorili sjajni osječki umjetnici izvedbom opere "COSI FAN TUTTE"
Objavljeno 10. rujna, 2021.

Osječki umjetnici svojom sjajnom izvedbom opere "Cosi fan tutte", pod ravnanjem maestra Slobodana Begića, otvorili su 4. Amadeus fest u novouređenoj dvorani Doma kulture u Bjelovaru.Opera je nastala u koprodukciji Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dubrovnik i Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka, a praizvedena je u Kneževu dvoru u Dubrovniku u svibnju 2021. godine. To glazbeno-scensko djelo izveli su mladi umjetnici, Orkestar srednje škole Luke Sorkočevića pod ravnanjem dirigenta Slobodana Begića i osječka Opera Pannonica - operni ansambl Akademije za umjetnost i kulturu. Operu je režirao umjetnički voditelj ansambla Berislav Jerković, a za kostimografiju i scenografiju bio je zadužen Davor Molnar. Kao solisti nastupili su Iva Herman (Fiordiligi), Marija Ostrugnjaj (Dorabella), Katarina Šarić (Despina), Ljubomir Popović (Ferrando), Manos Christofakakis (Guglielmo) te Berislav Jerković (don Alfonso).

 

(9.9.2021.) 4. AMADEUS FEST - OTVARANJE - opereta „Cosi fan tutte“ from Dubrovnik Production on Vimeo.Mozartova opera "Cosi fan tutte" među najsloženijim je i najatraktivnijim glazbeno-scenskim djelima, koja nadilazi simfonijske i komorne koncerte te se može za nju reći da sjedinjuje sve. To djelo izvedeno je u Bjelovaru nakon punih 40 godina, a publika je svakako uživala u odlično uigranoj izvedbi solista te mladih dubrovačkih i osječkih glazbenika.

Samo svečano otvaranje 4. Amadeus festa održalo se pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora, a nazočio mu je Miro Totgergeli, izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. Osim njega, svečanosti otvaranja prisustvovali su i drugi visoki gosti: Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački, Jasna Vaniček-Fila, izaslanica Ministarstva kulture i medija RH, Marija Jungić, dožupanica Bjelovarsko-bilogorske županije, Igor Brajdić, dogradonačelnik grada Bjelovara, saborska zastupnica Marijana Petir te drugi predstavnici lokalne vlasti i institucija.

Podsjetimo, 4. Amadeus fest u Bjelovaru traje do nedjelje, 12. rujna, a svakoga su dana na programu iznimno zanimljiva i rijetko izvođena djela tog velikog skladatelja, kojega za grad Bjelovar veže ista godina rođenja.

Svi koncerti Amadeus festa prenose se izravno i na online platformi Vimeo, a poveznice možete pronaći na službenoj Facebook stranici Amadeus festa. T.K.

Redatelj je umjetnički voditelj ansambla Berislav Jerković, a kostimograf i scenograf je Davor Molnar

Možda ste propustili...

“LJEPOTICA I ZVIJER” U VINKOVCIMA

Predstava i dokumentarac

GOSTOVANJE HRVATSKOG NARODNOG KAZALIŠTA ZADAR 15. LISTOPADA

"Hanibal podzemni" večeras u HNK-u u Osijeku

IZVOĐAČ PROJEKTA JE UDRUGA ZA SAMOZASTUPANJE

Brošure o Zagorki i Tesli za osobe s intelektualnim poteškoćama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAKLJUČENO PREMIJERNO IZDANJE PUNKT-A U OSIJEKU

Lujanović: Iznimnu ulogu odradili su upravo studenti

2

IZVOĐAČ PROJEKTA JE UDRUGA ZA SAMOZASTUPANJE

Brošure o Zagorki i Tesli za osobe s intelektualnim poteškoćama

3

27. DANI MILKA KELEMENA

Crnković i Konforta oduševili publiku svojom vještinom