TvObzor
SARA MOSER

Nedostaje mi neopterećenost, bezbrižnost i povratak toga želim što prije
Objavljeno 10. rujna, 2021.
Atmosfera na setu je topla i obiteljska, ne prođe dan da nas nešto od srca ne nasmije. Lokacije na kojima snimamo pitoreskne su i sve nekako živi oko nas
Razgovarao: Danijel MIKLIĆ

Osječku glumicu Saru Moser šira je publika upoznala u serijama "Zlatni dvori", "Čista ljubav" i u hit-seriji "Na granici", u kojoj je sve osvojila likom luckaste, ali stroge policijske načelnice Željke. Njezin lik u novoj humorističnoj seriji Nove TV "Bogu izu nogu", u potpunosti se razlikuje od Željke, pa ćemo Saru umjesto u strogim odijelima, kostimima i policijskim uniformama sada gledati u drugačijim, izazovnijim kombinacijama. Koga će to Sara utjeloviti u "Bogu izu nogu", kakva je bila atmosfera na snimanju serije te što gledatelji mogu očekivati od iste, ali i druge zanimljivosti o njezinu dosadašnjem glumačkom putu, saznajte u kraćem razgovoru sa simpatičnom Osječankom.



Odrastanje u kazalištu


Sjećaš li se trenutka kada si donijela odluku da želiš studirati glumu?



- Ne mogu sa sigurnošću reći koji je bio točan trenutak, interes o tome da kazalište bude moj put u profesionalnom smislu razvijao se kroz moje "odrastanje" u kazalištu dok sam plesala balet. Pamtim dramsku predstavu "Fragile" u kojoj sam sudjelovala kao članica baletnog ansambla osječkog HNK-a. Sudjelovanje u toj predstavi pružilo mi je iskustvo i uvid u rad na dramskoj predstavi, tako da mogu reći da sam tada počela intenzivnije promišljati o toj ideji.

Po čemu ćeš pamtiti "Na granici" te u kojoj ti je mjeri ta vrlo gledana serija promijenila život?



- Po dobroj ekipi, guštu koji me pratio kad bih pripremala i čitala nove epizode, po smijehu i dobroj atmosferi koju smo svi skupa stvarali radeći na tom projektu. Obožavala sam ulogu Željke, veselila me, jer sam privatno potpuno različita od nje, pa sam se znala šaliti da bih kroz nju filtrirala sve ono potisnuto van. (smijeh) Mislim da su i gledatelji prepoznali kvalitetu tog projekta, o čemu govori i gledanost koju smo imali, pa mi je samim time serija donijela priliku da se predstavim gledateljima u novom svjetlu. Bila je to moja prva veća televizijska uloga i iz nekog će mi razloga uvijek ostati posebno draga.

Budući da si se, osim na televiziji, okušala i na kazališnim daskama i na filmu, što ti predstavlja najveći izazov? Favoriziraš li nešto od tog troje?



- Sve je izazovno na svoj način, jer je riječ o različitim medijima. U mom slučaju tu nema prostora za favorizaciju, jer najveći gušt nalazim u balansu. Procesi rada su različiti od projekta do projekta, i kad sam dulje u jednom od toga, zafali mi ovo drugo.

Što nam možeš reći o gostioničarki Terezi koju utjelovljuješ u nadolazećoj seriji "Bogu iza nogu"? Koliko je ona različita od Sare Moser po pitanju karaktera i imidža?



- Ona je poslovna žena u punom smislu te riječi. U svakoj situaciji može prepoznati prostor za dobru zaradu i dobit. Njezin specijalitet je orahovac i svi ga u selu, a i šire, obožavaju! Biznis i zarada njezini su glavni pokretači. Jedna je od lucidnijih likova te prepoznaje "nesretne" ideje koje drugima padaju na pamet, no kad u njima prepozna mogućnost zarade vrlo se rado prikloni ostatku ekipe. Dobronamjerna je, prijateljski nastrojena, šarmantna, ponekad sramežljiva i smotana. Kao razlike između nas dvije bih istaknula imidž i Terezinu impulzivnost; dok ona često odreagira glasno i na prvu, ja privatno volim prvo razmisliti pa onda djelovati.

Pomaknuti likovi


Približi nam atmosferu sa snimanja. Kako ti se sviđaju lokacije na kojima snimate?



- Atmosfera na setu je topla i obiteljska. Ne prođe dan da nas nešto od srca ne nasmije. Lokacije na kojima snimamo su pitoreskne i sve nekako živi oko nas! Okruženi smo životinjicama, ništa nije "kao" nego imamo mogućnost stvoriti pravo okruženje, uvjete i okolnosti u kojima se zateknu naši likovi, a gledatelji će imati priliku vidjeti s kakvim smo se to sve (ne)prilikama susreli i vrlo brzo prepoznati koliko nam je zabavno bilo snimati na taj način.

Možeš li izdvojiti neku zanimljivu anegdotu sa snimanja?



- Kupili smo kozlića! Snimali smo jednu scenu s kozama, i od čovjeka koji se brine za njih odlučili smo kupiti najmlađeg. Kao ekipa odlučili smo odmah reagirati, kontaktirali smo ljude i pronašli farmu u blizini Zagreba na kojoj bi naš kozlić mogao bezbrižno živjeti i čekati starost!

Kako ti osobno doživljavaš seriju i što gledatelji mogu očekivati?



- Doživljavam ju kao mjesto prepuno živopisnih, pomalo pomaknutih likova i situacija u kojima se oni pronađu. Pokreću ih sve ljudske osobine, tako da iako je sve pomaknuto, mislim da će gledatelji prepoznavati njima poznato. Gledano iz moje perspektive i sudeći po dobroj atmosferi, humoru i veselju koji nas prati tijekom snimanja, mislim da gledatelji mogu očekivati isto to!

Druženje s dragim ljudima


Što ti u vremenu pandemije najviše nedostaje iz "normalnog" svijeta? Kako proživljavaš cijelu tu situaciju oko koronavirusa?



- Nedostaje mi neopterećenost, bezbrižnost i povratak toga nam želim što prije! Da se bezbrižno susrećemo s drugim ljudima, da se oslobodimo straha, da putujemo i da to prestane biti "ono nešto" što je u "kutu" i što nam diktira i utječe na kvalitetu života. Nosim se kao i svatko drugi. Trenutno živimo usred zadanih okvira i pokušavam od toga i iz svake situacije izvući najbolje.

Kako najradije provodiš svoje slobodno vrijeme? Što te najbolje opušta?



- Najradije se družim s dragim ljudima, odlazim na vikend, izlet, putovanja u prirodu, prakticiram jogu, kuham i čitam!

Koje su ti najdraže serije i filmovi koje si pogledala u posljednje vrijeme?



- Kad se uhvatim neke serije, onda sam potpuno nedisciplinirana, pa sve druge životne obveze padnu u drugi plan. Unutar dana mogu pogledati čitavu sezonu, što itekako utječe na moj dnevni ritam i san, a s obzirom na raspored snimanja posljednje vrijeme nije bilo pogodno za to. Ali od ranije pogledanih naslova izdvojila bih seriju "Sherlock Holmes"! Kad je riječ o filmovima, brat i ja imamo ritual da svaki put kad dođem u Osijek pogledamo jedan Marvelov naslov, poštujući pritom redoslijed kako su izlazili, budući da su na neki način međusobno povezani. Pa s obzirom na to da sam trenutačno u tom duhu, preporučujem svakome tko još nije da krene od početka s maratonom Marvelovih filmova i uživa u svijetu superjunaka!

Imaš li već neki novi projekt na vidiku? Zamišljaš li ikad svoju karijeru za, primjerice, 10 ili 20 godina?



- Imam neke ideje i zamisli, a dugoročno svoju karijeru ne zamišljam. Imam generalni i općeniti plan, koji se trudim primijeniti na svim poljima, a to je činiti i baviti se onime što me u tom trenutku usrećuje te na tom putu davati najviše koliko mogu! I mislim da mi se uložena energija u nekom obliku mora vratiti i da se mi se konstantno vraća. A kuda me sve to vodi, veseli me otkrivati a putu!
Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike