Sport
NK OSIJEK NA PREKRETNICI

Bjelica nije David Copperfield, ali hitno mora nešto napraviti
Objavljeno 8. rujna, 2021.
Bijelo-plavi stagniraju jer vlasnici kluba nemaju jasno vidljiv plan u kojem dalje žele razvijati NK Osijek

Kad se priča o NK Osijek, posljednjih dana glavna je priča njegov sjajni vratar Ivica Ivušić. Međutim, to treneru bijelo-plavih nogometaša Nenadu Bjelici neće baš puno pomoći. Njegov probem nije vratar, nego igra koju njegova momčad prikazuje duže vrijeme. Ivušić, Škorić i ostalo društvo iz obrane najmanji su Osijekov problem, Bjelica hitno treba probuditi ofenzivce. Nakon poraza od Dinama bilo je puno teških riječi, neke su kritike bile i pretjerane, ali istina je da Osječani nisu pravi. Opet ih muče mentalni problemi, što nije ništa novo jer su se s tom boljkom susretali svi Bjeličini prethodnici. Prošle sezone izgledalo je kako je trener riješio taj problem, ali na početku ove "kosturi" prošlosti opet su počeli ispadati iz ormara. A to što prije treba zaustaviti.



Nema jasnog plana


Glavna Osijekova forza prošlo prvenstvo bila je odlučnost i neustrašivost. Nisu se bojali nikoga, pa ni Dinama, a ove sezone se najviše boje samih sebe. Nisu spremni napasti, stisnuti suparnika visoko, igrati odvažno i pokazati protivniku tko je gazda na terenu. A to momčad Osijekova kalibra i kvalitete treba što prije iskorijeniti i promijeniti. Nema to veze s ulaganjima ili igračkim pojačanjima, to ima veze samo sa stavom. Osijek ima dobru momčad, vjerojatno ne dovoljno dobru da bi postala prvak Hrvatske, ali dovoljno dobru da može biti konkurentna za vrh. I opasna za svakog suparnika. Vremena još ima, prvenstvo je maraton u kojem trebaš biti sposoban iskoristiti svoju priliku. Osijek je još uvijek ima i zato ne treba od posrtaja praviti dramu. Bar ne još. Naravno, bilo bi dobro popraviti neke stvari u igri, ali depresiji koja je zavladala nakon poraza od Dinama ne treba biti mjesta. Krize rezultata ili igre normalna su stvar tijekom sezone. Pitanje je samo koliko će Bjelica biti spreman na određene promjene. Prirodno, vjerovao je i vjeruje ljudima koji su mu prošle sezone donijeli sve te rekorde i najbolji plasman u Prvoj HNL u klupskoj povijesti, ali kako i sam voli reći, "ono što je bilo jučer danas više ne vrijedi". I zato su neke promjene nužne. Sport ne trpi priče što si napravio jučer, nego što radiš danas. I tu je Osijek trenutačno možda u zamci. Kao i kada je bio u trenutku kada ga je Bjelica preuzimao. Tada se izgubilo drugo mjesto, Ivica Kulešević je ni kriv ni dužan platio cijenu koju nije morao. Bio je samo žrtva nejasnog plana koji su imali klupski vlasnici.

Raskrižje


Ni danas se puno toga nije promijenilo, osim što su Mađari dovođenjem Nenada Bjelice uspjeli razdrmati priču i podići je na jedan viši nivo. No Bjelica nije David Copperfield. Nije iluzionist. Objektivno, nisu mu dali ništa više negoli su nudili posljednjih godina. Moramo im biti zahvalni na tome što su spasili klub od propadanja, ali za korak više u hrvatskom nogometu potrebno je još nešto više. Bjelica je prošle sezone iz momčadi izvukao maksimum, pa mu je ove godine trebalo nešto novo. Nije dobio novac za to, ali i neke njegove odluke nisu bile logične. Osijek je došao do raskrižja na kojem vlasnici trebaju odučiti u kojem će se smjeru dalje ići, jer ovo što se danas događa ne izgleda dobro. Nemamo i ne možemo dobiti pravi odgovor što je s novim stadionom, zašto je klupski marketing u defenzivi, nemamo pravi odgovor na još puno ozbiljnih pitanja vezanih uz klupsku politiku. Ako pitamo, dobit ćemo isprazne odgovore.

Nije da je loše, jer prije pet godina je "ključ već bio u bravi". No no nakon što je izvađen očekivalo se više s obzirom na ulaganja. Danas je uz ovakvu klupsku politiku budućnost prilično maglovita jer NK Osijek zapravo se rezultatski nije puno pomaknuo. A to je jedina stvar koja zanima navijače, a ona nikako da dođe...



Dalibor Keler
SREĆOM, SVI igrači SU ZDRAVI
Novi tjedan, nova priča. Prošlog je tjedna u Gradskom vrtu bilo nekih problema s ozljedama. U fokusu je bio Petar Bočkaj, koji je propustio derbi s Dinamom, ali bilo je još ljudi koji su propuštali treninge. Na ozljede su se žalili Mierez i Jugović. No od početka ovog tjedna svi su u normalnom treningu, a to se odnosi i na Miherta Topčagića. Ako se svi reprezentativci vrate zdravi, Nenad Bjelica bi za susret s Lokomotivom mogao na raspolaganju imati najjači mogući kadar u ovom trenutku.

Možda ste propustili...

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

Najčitanije iz rubrike