Crna kronika
TRAGIČNI EPILOG NESREĆE NA RADU

Djelatnik Unikoma koji je u kompostani utovarivačem pregažen, umro u bolnici
Objavljeno 29. srpnja, 2021.

Ivica Ž. (47) preminuo je zbog teških i za život opasnih ozljeda koje je zadobio u nesreći na radu koja se dogodila 14. srpnja u kompostani osječke komunalne tvrtke Unikom. Iz Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek doznajemo da je, unatoč naporima liječnika, 47-godišnjak preminuo 27. srpnja, 13 dana nakon nesreće.



O nesreći na radu i smrti djelatnika Unikoma, na upit nam je odgovorila i Policijska uprava osječko-baranjska. "Obavljenim očevidom utvrđeno je da je 14. srpnja, oko 17.40 sati, 43-godišnji zaposlenik tvrtke iz Osijeka, u ograđenom krugu tvrtke u Osijeku upravljao utovarivačem. Tijekom vožnje radnog stroja, djelatnik je strojem udario 47-godišnjeg zaposlenika tvrtke, a potom ga oborio i prešao kotačem preko tijela. Ozlijeđeni je prevezen i zadržan na liječenju u KBC-u Osijek gdje je 27. srpnja, oko 9 sati, preminuo. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju te nastavlja daljnje kriminalističko istraživanje", stoji u odgovoru policije.

Službenu informaciju čeka i osječki odvjetnik Dražen Srb, koji zastupa obitelj preminulog Ivice Ž.

- Napisali smo dopis državnom odvjetništvu i policiji da nam daju zapisnik o očevidu, da vidimo li je pokrenut postupak protiv koga i za koje kazneno djelo. Unikomu smo poslali dopis u kojem smo tražili da nam navedu jesu li radnici osigurani i kojim policama. Na žalost, već tjedan dana nema odgovora ni na jedan dopis - kaže Srb.

Od Ivana Barne, glasnogovornika i službenika za informiranje Općinskog državnog odvjetništva Osijek, doznajemo da policija, s obzirom na to da je kriminalističko istraživanje u tijeku, još nije dostavila odvjetništvu posebno izviješće o cijelom događaju. "Nakon što je 47-godišnjak preminuo, dobili smo obavijest iz KBC-a Osijek te smo u srijedu izdali nalog za obdukciju - dodaje Barna.

Podsjetimo, 47-godišnji radnik Unikoma završio je pod kotačima utovarivača kojim je upravljao njegov radni kolega. Zadobio je teške ozljede prsišta, trbuha i zdjelice, sediran je i bio je na respiratoru, s teškim ozljedama opasnim za život te je bio u Jedinici intenzivnog liječenja. Više puta je operiran. Na žalost, ozljede su bile preteške.

Iz Unikoma su nam odmah nakon nesreće poručili da tvrtka u cijelosti surađuje s nadležnim institucijama radi utvrđivanja točnih okolnosti u kojima se dogodila nesreća. S.Lacić
Policija nastavlja daljnje kriminalističko istraživanje zbog tragične nesreće na radu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike