Osijek
DRŽAVNE NEKRETNINE RASPISALE NOVI NATJEČAJ

U Osijeku ponuđen za zakup samo jedan lokal od 13 m2, u Ulici Stjepana Radića 33
Objavljeno 29. srpnja, 2021.

U srijedu (28. srpnja) raspisan je natječaj za zakup 32 državna poslovna prostora u Osijeku, Zagrebu, Splitu, Milni na Braču, Puli, Rijeci, Petrinji i Bjelovaru. Poslovni se prostori daju u zakup na vrijeme od deset godina, a rok za predaju ponuda je 10. rujna do 12 sati.



U Osijeku je u zakup ponuđen samo jedan poslovni prostor, s početnim iznosom zakupnine od 42 kn/m2. Riječ je o lokalu u Ulici Stjepana Radića 33, površine 13,20 m2, u prizemlju ulične zgrade, s energetskim certifikatom D. Početna je mjesečna neto zakupnina 560,74 kuna, a jamčevina iznosi 1682,22 kune. U navedenom su poslovnom prostoru dopuštene sve djelatnosti u skladu s propisima.

Zainteresirani će ponuditelji prostore moći osobno pogledati između 30. kolovoza i 3. rujna, a u Osijeku će pregled poslovnog prostora u Radićevoj biti omogućen 31. kolovoza od 10 do 10.30 sati. Poslovni se prostori daju u zakup u viđenom stanju na vrijeme od deset godina, a prvi mjesec od sklapanja ugovora o zakupu zakupnici su oslobođeni plaćanja zakupnine.

Ponuditelji svoje ponude mogu dostaviti poštom na adresu: DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili u pisarnicu Društva. Javno će se otvaranje ponuda održati 10. rujna u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Dežmanova 10, Zagreb, u 13 sati.

Inače, na trećem je ovogodišnjem natječaju Državnih nekretnina d.o.o. u Zagrebu ponuđen u zakup 21 poslovni prostor, od kojih je većina lokacijski u 2. zoni. U nultoj zoni glavnog grada ponuđena su dva poslovna prostora, od kojih je jedan na poznatoj zagrebačkoj špici, u Ulici Frane Petrića. Riječ je o prostranom poslovnom prostoru od stotinjak četvornih metara s početnom mjesečnom zakupninom od 74 kn/m2. Drugi poslovni prostor u nultoj zoni veličine je 50-ak m2 i ponuđen je u Gajevoj ulici s početnom zakupninom od 41 kn/m2. Lokacijom je povijesno-turistički vrijedan i poslovni prostor koji se daje u zakup u Šenoinom dijelu Vlaške. Prostor je površine 64 m2, a početna mjesečna zakupnina iznosi 77 kn/m2.

Od 13 poslovnih prostora u drugoj zagrebačkoj zoni, u zakup su ponuđena i dva manja susjedna prostora od 14 i 17 m2 s početnom cijenom od 63 kn/m2, a nalaze se u Staničićevoj 11, nedaleko od Trga kralja Petra Krešimira IV. Čak četiri poslovna prostora u istoj zgradi od cca 16, 18, 40 i 60 m2 ponuđena su u Splitu, na uglu Sinjske i Ulice Andrije Kačića Miošića, a početna im je mjesečna zakupnina 100 kn/m2. Od obalnog dijela, na natječaju su u zakup ponuđeni i poslovni prostori u Puli, Rijeci i u Milni na otoku Braču, gdje početna mjesečna zakupnina za prostor od 23 m2 iznosi 71 kn/m2.

U istočnoj i središnjoj Hrvatskoj u zakup je ponuđen, uz jedan u Osijeku, po jedan poslovni prostor u Bjelovaru (52 kn/m2) i u Petrinji (12 kn/m2). I. Rab Guljaš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike