Kultura
PROJEKT FOTO MUZEJ U VUKOVARU

Mladi, prijavite se na fotografsku radionicu!
Objavljeno 29. srpnja, 2021.
Gradski muzej Vukovar raspisao je javni poziv za sudjelovanje na radionicama "Fotografija kao suvremeni medij", u sklopu provedbe EU projekta "FoTo Muzej". Pozivaju sve zainteresirane mlade s prijavljenim prebivalištem/boravištem na području Vukovara da se prijave za pohađanje besplatne radionice koja bi trebala biti održana u rujnu. Uz prijavu je potrebno priložiti životopis i vlastite radove, a uvjeti za upis su da je riječ o osobama u dobi od 15 do 25 godina koje se amaterski bave fotografijom, s prethodno završenom osnovnom školom i koje posjeduje osnovnu tehničku osposobljenost za korištenje fotoaparata. Rok za prijavu je 15. rujna, s tim da će nakon završetka prijava obaviti selekciju kandidata. Nakon završetka radionice polaznicima će biti dodijeljene diplome.

Kako je pojasnio Zoran Šimunović, kustos likovnih zbirki u Gradskom muzeju Vukovar i voditelj programa "Fotografija kao suvremeni medij", riječ je o drugoj radionici iz opsežnog projekta.

- Prvu smo održali proljetos, imali smo deset polaznika i iznimno smo zadovoljni rezultatima. Također je odrađena i trodnevna edukacija za stručnjake amatere i preostalo nam je odraditi još jednu radionicu s deset novih polaznika. Proslijedit ćemo informacije i srednjim školama i vjerujem kako interes neće izostati - rekao je Šimunović, ističući kako su i na prvoj radionici sudjelovali uglavnom srednjoškolci.

Projektom je predviđeno održavanje velike izložbe s njihovim radovima na proljeće, koja će biti popraćena katalogom i popratnim tekstovima. EU projekt "FoTo Muzej", ukupne vrijednosti nešto više od 1,25 milijuna kuna, u cijelosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe je 30 mjeseci, odnosno od 27. prosinca 2019. godine do 27. lipnja 2022. Voditeljica projekta je Ružica Marić, ravnateljica vukovarskog muzeja.

- Usvajanjem novih znanja i vještina iz područja umjetnosti kod mladih ljudi želimo razvijati smisao za stvaralaštvo i inicijativu, slobodu mišljenja i djelovanja te samostalnost. Sudjelovanjem na radionicama dobivaju priliku razviti svoje umjetničke vještine, ali i predstaviti rezultate svog stvaralaštva na završnoj izložbi - naveo je Šimunović, naglasivši kako je cilj projekta razvoj novog kulturno-umjetničkog programa i uključivanje mladih u svrhu promicanja važnosti umjetnosti i kulture na području Vukovara.

Podsjetio je kako Gradski muzej Vukovar ima opsežnu i raskošnu arhivu fotografija kojom se posebno ponose, a realizacijom projekta "FoTo Muzej" cijelu priču žele podignuti na višu razinu, odnosno nadograditi je angažmanom mladih ljudi, što je važno za rad muzeja u budućnosti. D.Korpoš
Rok za prijavu je

15. rujna, s tim da će nakon završetka

prijava obaviti selekciju kandidata

Možda ste propustili...

NOĆ KNJIGE OTVORENA U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Najmasovnija domaća manifestacija sa 1150 programa

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike