Sport
ZBOG MJERA PREDOSTROŽNOSTI

Gubica i Milošević otkazali put u Tokio
Objavljeno 23. srpnja, 2021.
Onoga trenutka kada je bilo jasno kako Hrvatske neće biti na rukometnom turniru bilo je gotovo zicer kako će finalni susret na turniru rukometaša (možda i rukometašica nap.a), suditi Matija Gubica i Boris Milošević. Ova osječka kombinacija već je godinama proglašavana najboljim rukometnim sucima u Hrvatskoj, a odrađenim ove godine Svjetskim prvenstvom u Egiptu samo su potvrdili status i najboljih rukometnih sudaca svijeta. Borisa i Matiju već su bili nominirani među sudačkim parovima koji su trebali dijeliti pravdu na olimpijskim turnirima, i u tome ih je mogla spriječiti samo "viša sila". Koja se, nažalost, i dogodila. Viroza se, naime, pojavila u obitelji Matije Gubice, kojem se neposredno pred putovanje pojavila povišena temperatura. Vjerojatno se radi o čistoj "ljetnoj virozi", jer su obojica osječkih sudaca nekoliko puta testirani na bolest COVID-19 neposredno pred planirano putovanje. IHF je čak pristao sačekati situaciju do petka. Međutim, kako su Milošević i Gubica u stalnom kontaktu s glavninom hrvatske delegacije koja se već nalazi u Tokiju, gdje se na svakom koraku odvijaju testiranja i mjerenja temperature, i kada se zbog svake povišene temperature osobu stavlja po strani, zajednički su odlučili otkazati putovanje u Tokio.

- Krivo je i meni i Borisu, ali ne toliko koliko većina ljudi pomisli. Pomirili smo se i prihvaćamo sva pravila koja su propisana. Obojica smatramo da je zdravlje najvažnije. Nismo se željeli dovesti u situaciju i otići tamo te potom završiti u višetjednoj izolaciji, što je bio slučaj kod nekih naših kolega za vrijeme i poslije Svjetskog prvenstva u Egiptu. Supruga mi je prije tri tjedna rodila. Zamislite da zbog povišene temperature završim u izolaciji negdje u Japanu. Nećemo ići u Tokio, ali Pariz nam je sljedeća prilika već za tri godine - mirno nam je prepričao Matija Gubica.

Inače, Milošević i Gubica iza sebe već imaju jedne Olimpijske igre. Na Olimpijskim igrama u Londonu, između ostaloga, sudili su susret za treće mjesto ženskog turnira između Norveške i Južne Koreje. K.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike