Sport
POTVRĐEN ODLAZAK BRAZILCA

Igor Silva u Lorient,
ubrzo stiže nasljednik
Objavljeno 23. srpnja, 2021.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će biti potvrđen završetak posla oko odlaska Osijekovog desnog braniča Igora Silve u redove Lorienta. Francuski prvoligaš, koji je prošle sezone jedva izbjegao ispadanje iz Ligue 1, bio je prilično uporan u nastojanjima da Brazilca dovede u svoje redove. U početku se činilo kako od transfera neće biti ništa, jer Lorient je ponudio premalo na ime odštete, ali kako su Francuzi bili ustrajni, a Nenad Bjelica nije se protivio odlasku Silve, počela su se tražiti nova rješenja kako bi financijski dio transfera zadovoljio sve strane, pa i grčki Olympiacos, iz kojeg je Igor Silva stigao u Gradski vrt. Grci su, naime, dogovorom pri otkupu Silvinog ugovora prošlog ljeta polagali pravo na 50 posto budućeg transfera. Osijek ga je tada za njega platio još pola milijuna eura. Upravo zbog tih 50 posto transfera koji je trebao pripasti Grcima prvobitna cijena je bila tako visoka. No, Osijek je na koncu postigao dogovor po kojem će Olympiacosu platiti 600.000 eura umjesto 50 posto transfera, a sam će na ime odštete za Igora Silvu inkasirati dva milijuna eura, što uz bonuse može narasti i do tri i pol, ali u tom će slučaju i Olympiacos dobiti dodatni dio "kolača". Uglavnom, Igor Silva karijeru će nastaviti u Lorientu, a Osijek je već krenuo u potragu za igračem kojim će popuniti tu poziciju desnog beka.



- Zahvaljujemo Igoru Silvi na onome što je dao za NK Osijek. Inzistirao je na odlasku, a na kraju smo svi skupa u tome pronašli zajednički interes. Čim smo zaključili posao s Lorientom krenuli smo u pronalaženje zamjene za Silvu. Već smo otvorili pregovore s nekim igračima, pa vjerujem kako ćemo brzo dobiti novog čovjeka na toj poziciji - rekao je Nenad Bjelica, trener NK Osijek.



Dodajmo kako je Igor Silva u Osijek stigao u ljeto 2019. na posudbu, prošloga je ljeta od Olympiacosa otkupljen njegov ugovor. Za bijelo-plave odigrao je 66 utakmica, postigao jedan pogodak te imao četiri asistencije. D.Keler

TODOROSKI U RADNIČKI IZ NIŠA
NK Osijek riješio je pitanje još jednog igrača kojeg je Nenad Bjelica u početku priprema za novu sezonu otpisao. Makedonac Todor Todoroski (22) raskinuo je ugovor s bijelo-plavima te će karijeru nastaviti u redovima Radničkog iz Niša. Todoroski je u redove Osijeka došao u veljači 2019. godine, igrao je za Osijek II, pa bio na posudbi u Šibeniku prošle sezone, ali Bjelica u njemu nije vidio perspektivu. Tako su bijelo-plavi u jednom danu ostali bez dva desna beka.
Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike