Sport
SANDRA PERKOVIĆ U TOKIJU BRANI OLIMPIJSKI PRIMAT

Nakon nošenja zastave na svečanom otvorenju, počinje borba za treće uzastopno zlato
Objavljeno 22. srpnja, 2021.

Nema u sportu sigurnih pobjednika i osvajača medalja. Ali ima onih na koje uvijek možete računati da su u stanju završiti na postolju, pa i na najvišoj stepenici. Jedna od najvećih hrvatskih uzdanica u Tokiju bit će Sandra Perković, naša atletska heroina, koja će u Japanu biti u prigodu ući na listu “besmrtnih” sportaš(ica). Iako je i njezin dosadašnji učinak itekako impresivan, 30-godišnja Zagrepčanka ima prigodu napraviti ono što su dosada napravili samo rijetki i odabrani. Točnije, njih osmero triput je zaredom osvajalo najsjajnije olimpijsko odličje, a Sandra nakon Londona i Rija taj doseg može potvrditi u Tokiju.



Kraljica diska, naravno, nije u skupini onih bahatih sportaša koji unaprijed najavljuju da su bolji od svih. Stoga se ni Sandra nije razbacivala velikim riječima prije odlaska na smotru gdje joj svi gledaju leđa već devet godina.



- Znate me dobro da ne volim davati nikakve najave prije natjecanja. Ako budem zdrava i spremna, što trenutačno jesam, i ako izbacim hitac kako najbolje znam, tada se ne moram bojati za rezultat - kaže dvostruka olimpijska pobjednica, koja se veseli i trećoj prigodi za nastup na najvećoj sportskoj sceni.



- Osjećam se uzbuđeno, spremno i sretno što ću predstavljati boje Lijepe Naše na svojim trećim Olimpijskim igrama. Malo mi je krivo što neće biti publike. Mislim da sam psihički i fizički spremna za izazove koji slijede i da smo uspjeli većinu stvari držati pod kontrolom. Ovo su moje treće Igre i nadam se da nisu posljednje i da će sve biti u redu. Želim odraditi što bolje kvalifikacije i bez pritiska ući u finale, a onda ćemo razmišljati o nekim drugim stvarima - kaže Sandra, koja je iz Zagreba krenula u Japan zajedno s trenerom Edisom Elkasevićem i fizioterapeutkinjom Jelenom Gabelicom.



Osim ulaska na zaletište, čekaju je i još neke obveze na koje je itekako ponosna. Naime, Sandra će sutra na ceremoniji svečanog otvorenja nositi hrvatski barjak, zajedno s još jednim aktualnim olimpijskim pobjednikom, Josipom Glasnovićem (oboje su iz zagrebačkog kvarta Dubrave). Bit će prva žena koja je nosila zastavu na ovoj ceremeniji otkako Hrvatska samostalno nastupa na Olimpijskim igrama. Dvostruka, priželjkujemo svi i trostruka, olimpijska pobjednica, dvostruka svjetska i peterostruka europska prvakinja to je odavno i zaslužila.



Nino Benčina
Ako budem zdrava i spremna, što jesam, i ako izbacim dobro hitac, tada se ne moram bojati za rezultat

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana